Se construiesc 500 de locuințe noi în nordul Capitalei, aproape de Șoseaua de Centură

Opus Land Development, dezvoltatorul ansamblului Cosmopolis, va investi în acest an aproximativ 20 de milioane de euro în construcția a 500 de noi locuințe în cadrul proiectului și continuarea dezvoltării generale a infrastructurii din Cosmopolis.

Cea mai importantă facilitate care va fi construită în acest an în Cosmopolis este reprezentată de un strip mall cu o suprafață închiriabilă de peste 3.500 de metri pătrați, a cărui principale ancore vor fi Carrefour și miniPRIX.
Cosmopolis va ajunge astfel la 2.600 de locuințe finalizate în urma unor investiții totale de 288 de milioane de euro. Comunitatea din cadrul proiectului va ajunge astfel la aproximativ 5.000 de locuitori.

“2015 a fost un an bun, cumpărătorii fiind tot mai deciși, pe fondul stabilizării prețurilor și îmbunătățirii ofertelor de creditare. Am înregistrat o creștere de 34% a vânzărilor în Cosmopolis, ajungând astfel la peste 1.000 de locuințe vândute în trei ani”, a declarat Gabriel Voicu, director New Homes division în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania, manager și agent exclusiv al Cosmopolis.

De altfel, Coldwell Banker Affiliates of Romania, manager și agent exclusiv al Cosmopolis, a înregistrat o creștere de 34% a vânzarilor în cadrul proiectului în 2015, până la 474 de locuințe.

În acest moment sunt 2.100 de locuințe finalizate în cadrul Cosmopolis, comunitatea din cadrul proiectului numărând peste 3.700 de locuitori.

Centrul comercial va avea ca principale ancore un supermarket Carrefour cu o suprafață de 1.200 de metri pătrați, un magazin miniPrix și trei restaurante. Strip mall-ul, care este deja preînchiriat în proporție de 50% și a cărui dată de finalizare este vara acestui an, va mai include un cabinet medical generalist, petshop și clinica veterinară, o măcelarie, o curățătorie, spălătorie auto, o cofetărie, un magazin de amenajări interioare, unul de produse bio, beauty salon, un bistro și alte spații de servicii și va dispune de o parcare cu 60 de locuri.
Adițional, în acest an vor mai fi construite două piscine exterioare, mai multe terenuri de sport și se va continua dezvoltarea infrastructurii rutiere a proiectului, care numără deja peste 12 kilometri de drumuri publice.
În cadrul proiectului există deja o serie de facilități care includ un supermarket operat de Carrefour cu o suprafață de 350 de metri pătrați, gradiniță, școală primară, un parc, o plajă privată pe malul lacului din apropierea ansamblului, șapte piscine exterioare, terenuri exterioare de baschet, fotbal și de tenis, farmacie, pizzerie și mai multe terenuri de joacă pentru copii.

În plus, locuitorii au transportul asigurat până la stațiile de metrou Pipera sau Aurel Vlaicu, și în weekend și până la Băneasa Shopping City, prin linii de microbuz care circulă la un interval de o oră.

Prețurile de vânzare ale locuințelor din Cosmopolis pleacă de la 34.600 de euro + 5%* TVA pentru un studio cu o suprafață construită de 56 de metri pătrați, de la 48.500 de euro + 5%* TVA pentru un apartament cu două camere, având o suprafață construită de 67 de metri pătrați, în timp ce un apartament cu trei camere, cu o suprafață construită de 86 de metri pătrați, are un preț de 59.700 de euro + 5%* TVA. În cadrul Cosmopolis sunt disponibile la vânzare și vile, cu suprafețe care pornesc de la 92 de metri pătrați construiți și prețuri de la 78.000 de euro + 5% TVA. (* în condițiile stabilite prin lege)

Cosmopolis este amplasat în zona de nord-est a Bucureștiului, în apropiere de Șoseaua de Centură, între podurile din Pipera-Tunari și Andronache-Ștefăneștii de Jos. Până în prezent, investițiile în cadrul Cosmopolis s-au ridicat la aproximativ 268 de milioane de euro, în construcția de locuințe, infrastructură, spații comerciale și spații verzi.

Coldwell Banker Affiliates of Romania este manager și agent exclusiv pentru peste zece proiecte rezidențiale din Bucuresti, printre care Cosmopolis, Felicity Residentials, MetroCity Academiei, Onix Residence, Politehnica Park Residence și Sun Residence Berceni. În ultimii doi ani Coldwell Banker Affiliates of Romania a vândut integral mai multe proiecte rezidențiale din București, printre care Alia Apartments, Rose Garden, Nordia Residence sau South City. Compania a vândut în 2015, direct de la dezvoltator, peste 1.300 de locuințe noi doar în București.
Coldwell Banker Affiliates of Romania este reprezentantul local al uneia dintre cele mai cunoscute companii imobiliare la nivel mondial, detinuță în prezent de Realogy Corporation, unul din cei mai mari francizori din domeniul imobiliar la nivel mondial. Prin rețeaua sa, Coldwell Banker acoperă 50 de țări cu 3.800 de birouri și are peste 80.000 de consultanți și brokeri.