Un om de afaceri ridică un cartier de case lângă Iaşi

Omul de afaceri Lucian Grecu, proprietarul hotelului Unirea din Iaşi, va construi un ansamblu rezidenţial de case în imediata vecinătate a municipiului, în satul Breazu, scrie www.ziaruldeiasi.ro.

Proiectul va cuprinde 20 de locuinţe, fiecărei proprietate urmând a-i reveni o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi. Casele vor avea un regim de înăţime de tip P^E, iar suprafaţa construită va fi de 71,35 metri pătraţi. Pe de altă parte, suprafaţa desfăşurată precizată de Grecu în documentaţia depusă la APM este de 142,70 metri pătraţi. Valoarea investiţiei va oscila în jurul unui milion de euro, susţine omul de afaceri.

Într-o primă fază vor fi construite primele 12 case. „Ideea pentru acest proiect mi-a oferit-o un ansamblu construit în Otopeni, în apropiere de locul unde deţin şi eu teren. Am fost impresionat de acel cartier rezidenţial. În acele case s-au mutat foarte multe persoane care lucrează în cadrul ambasadelor situate în Capitală. Lucrările de construcţie ale primelor două case din zona Breazu vor începe cel mai probabil în luna aprilie a acestui an, iar din toamnă vor demara şi restul lucrărilor. Momentan am făcut un drum de 7 metri lăţime ce va fi folosit pentru acces. Lucrez cu o echipă de tineri arhitecţi la acest proiect şi doresc să realizez case frumoase, dar nu exagerat de scumpe. Fiecare casă va avea o curte generoasă, iar metrul pătrat construit se va situa sub valoarea de 1.000 de euro”, a declarat Grecu jurnaliştilor „Ziarului de Iaşi”.

Ansamblul rezidenţial din Breazu nu este singura investiţie în domeniul imobiliar pregătită de Lucian Grecu pentru acest an. În spatele facultăţilor de pe Splai Bahlui, pe Bulevardul Dimitrie Mangeron, omul de afaceri vrea să ridice şi una dintre cele mai înalte clădiri din zonă. Blocul de locuinţe va avea 12 etaje, urmând a fi construit pe un teren de circa 1.300 de metri pătraţi, cumpărat de omul de afaceri în 2008. Blocul va dispune de o parcare subterană cu 60 de locuri, respectiv una supraterană de 14 locuri.

Grecu a solicitat anul trecut Primăriei Iaşi eliberarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru acest obiectiv. „Proiectul de pe Bulevardul Dimitrie Mangeron este în continuare de actualitate. În perioada martie-aprilie 2016 vom porni la drum şi cu acest ansamblu rezidenţial. Momentan suntem în discuţii cu reprezentanţii Universităţii Tehnice pentru a obţine o aprobare legată de un drum aflat în proprietatea lor. Acum însă ei sunt ocupaţi cu alegerile”, a spus Grecu.