Ikea va dezvolta un complex rezidenţial pe un teren achiziţionat în Străuleşti

Compania Vastint România, divizia imobiliară locală a grupului suedez Inter IKEA, a cumpărat un teren de 48 de hectare în zona Siseşti a Capitalei pentru dezvoltarea unui complex predominant rezidenţial. Tranzacţia este estimată undeva la 25 de milioane de euro.

„Tranzacţia reprezintă o investiţie strategică pe termen lung, ce are în vedere dezvoltarea unui proiect mixt, predominant rezidenţial. În perioada care urmează vom începe să lucrăm la planificarea urbană“, a declarat Antoniu Panait, directorul general al Vastint România.

Terenul este amplasat în imediata apropiere a viitoarei staţii de metrou Străuleşti, care urmează să fie inaugurată în acest an.

În ultimii doi ani de zile, suedezii de la Ikea şi-au mărit agresiv afacerile în România: au devenit cei mai mari proprietari de păduri, construiesc un al doilea magazin în Bucureşti şi plănuiesc să ajungă la nouă unităţi pe piaţa locală, ridică un complex de birouri pe locul fostei întreprinderi Timpuri Noi şi, mai nou, au anunţat că au primit autorizaţia pentru construcţia a trei blocuri în zona Orhideea, Bucureşti. Acest boom al interesului pentru ţara noastră vine după o lungă perioadă în care Ikea a stat doar în magazinul din Băneasa şi nu a divulgat nicio informaţie legată de intenţiile viitoare în ţara noastră.