Saint-Gobain investeşte 4 milioane de euro în fabrica de la Călăraşi

Grupul Saint-Gobain, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcţii la nivel local, va investi 4 milioane de euro în fabrica de la Călăraşi, din care 2 milioane de euro vor fi alocaţi tehnologiilor moderne de protecţie a mediului, iar cealaltă jumătate va fi investită în creşterea capacităţii de producţie, a declarat Constantin Hariton, Delegat General Adjunct al grupului în România.

În prezent, Saint-Gobain deţine trei linii de producţie la Călăraşi, respectiv o linie de fabricare a sticlei float, cu o capacitate de aproximativ 750 de tone pe zi, o linie de sputerizare magnetronică a sticlei float, pentru producţia sticlelor speciale cu acoperire, cu o capacitate de aproximativ 10 milioane de metri pătraţi pe an, şi o linie pentru producţia sticlei laminate, cu o capacitate de 2 milioane de metri pătraţi pe an. Fabrica din România, unde lucrează peste 250 de angajaţi, reprezintă unul din principalele centre de producţie ale Grupului din Europa.

,,În ultimul trimestru al anului 2015, Saint-Gobain a investit 1.65 milioane de euro într-o nouă linie de ambalare a gleturilor şi tencuielilor pentru fabrica Rigips din Turda, folosind cea mai modernă tehnologie din domeniu. Proiectul a fost finalizat din fonduri proprii şi co-finanţat din Fondul Regional European Pentru Dezvoltare, prin Programul Operaţional Sectorial ,,Creşterea Competitivităţii Economice’’, administrat de Ministerul Fondurilor Europene’’, a mai spus Hariton.