Compania care a construit Transfăgărăşanul a intrat în insolvenţă

Compania de construcţii Conforest din Braşov, controlată de omul de afaceri Cristian Dorin Nica, a intrat în insolvenţă. Conform publicaţiei Capital, societate se apropie termenul limită pentru definitivarea tabelului creanţelor, după ce a intrat în insolvenţă cu datorii de 3,4 milioane euro.

Business-ul Conforest s-au diminuat treptat în ultimii trei ani şi au ajuns în 2014 la 4 milioane euro, mai puţin de jumătate din cât înregistrase în 2012. Totodată, profitul Conforest a scăzut în 2013, iar în 2014 a raportat o pierdere de circa 857.000 euro.

Acumularea datoriilor şi presiunea pusă de creditori au determinat proprietarul Conforest să ceară intrarea în insolvenţă. Tribunalul Braşov i-a acceptat cererea înainte de Crăciun şi a fixat ca termen limită pentru depunerea cererilor de creanţe data de 8 februarie 2016, pentru ca până la finalul lunii să fie întocmit tabelul preliminar al creanţelor.

Societatea Conforest s-a format din scheletul unor întreprinderi de stat, printre care Întreprinderea de Construcţii Forestiere (ICF), cea care în anii `70 a realizat sectorul Contur Lac – Tunelul Bâlea din cadrul Transfăgărăşanului.

Companiile care activează în domeniul construcţiilor ocupă locul doi într-un top al sectoarelor care au dat anul trecut cele mai multe insolvenţe. Peste 1.400 de firme din construcţii au intrat în insolvenţă în 2015, jumătate din numărul înregistrat în 2014, conform datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.