Complex Rezidenţial Arcade ridică un complex rezidenţial pe terenul fostei IMAR Arad

Compania Complex Rezidenţial Arcade din Bucureşti va construi un centru comercial, locuinţe colective şi locuinţe individuale pe terenul fostei fabrici IMAR din Arad, pe o suprafaţă totală de 3.4573 metri pătraţi. Complexul rezidenţial cuprinde trei zone. În prima se va ridica un centru comercial şi de servicii în regim parter plus un etaj, la care să se adauge o zonă rezidenţială de locuinţe, care va cuprinde 149 de apartamente în regim subsol, parter şi patru etaje.

În cea de-a doua zonă se doreşte amenajarea de locuinţe colective, cu 156 de apartamente, cu subsol, parter şi patru etaje, în timp ce în zona a treia sunt proiectate 22 de loturi destinate locuirii în regim izolat, cuplat, înşiruit, pentru locuinţe individuale, adică case cu subsol, parter, un etaj şi o mansardă, conform www.aradon.ro. Accesul carosabil la această subzonă va fi asigurat dinspre Calea Aurel Vlaicu prin intermediul drumului colector propus la limita estică a incintei.

Conform proiectului, complexul va avea 0 locuri de parcare auto, în timp ce în jurul locuinţelor colective vor fi amenajate alte circa 140 locuri de parcare.

Zona unde urmează să se ridice complexul rezidenţial a fost printre primele zone de producţie dezafectate în cartiere, zona fiind propusă spre reconversie în zonă comercială şi rezidenţială de către vechiul proprietar (SC IMAR SA), după ce au fost desfiinţate toate clădirile aparţinând fostei fabrici de mobilă.