Ytong a devenit furnizor de soluţii aprobat pentru locuinţe verzi

YTONG a devenit „Furnizor de soluţii aprobat pentru Locuinţe Verzi” în urma analizării caracteristicilor tehnice ale produselor și a nivelului economiilor de energie pe care le asigură într-o locuință, conform unui comunicat de presă.

Acest statut a fost oferit de Romania Green Building Council, organizația din România care certifică Locuinţele Verzi cu rezultate superioare privind eficiența energetică și protecția mediului. În prezent 14 proiecte rezidenţiale cu peste 4300 de locuinţe sunt certificate sau în curs de certificare în cadrul programului nostru Locuinţe Verzi.

modernă din Europa de Est și cea mai avansată din punct de vedere tehnologic. Blocurile de zidărie YTONG au fost utilizate până acum în mai multe proiecte de birouri sau centre comerciale care au primit ulterior cele mai avansate certificări de tip LEED sau BREEAM.

Romania Green Building Council este o asociație non-profit care promovează responsabilitatea constructorilor față de mediu și eficiența energetică pe durata ciclului de viață al unei clădiri. Romania Green Building Council susține dezvoltarea industriei construcțiilor verzi la nivel local și sprijină în România schemele de certificare recunoscute la nivel internațional. Totodată dezvoltă și implementează un program de certificare locală pentru locuințele verzi.

Romania Green Building Council certifică proiectele rezidenţiale responsabile față de mediu și eficiente energetic din România.

Economiile mari la consumul de energie și costurile mai scăzute şi mai rare cu reparaţiile locuinţei, reduc substanţial costul lunar total de deţinere a unei locuinţe verzi în comparaţie cu o locuinţă standard. Astfel, cumpărătorul are posibilitatea să investească inteligent într-o locuinţă mai eficientă din punct de vedere energetic și mai sustenabilă, cu o valoare mai mare pe termen lung. Programul de certificare Locuințe Verzi oferă deasemenea accesul la un produs financiar inovativ „Ipotecă Verde” cu o rată de dobandă redusă în cazul deţinerii unei locuinţe verzi certificate.