Ikea a dezvăluit ce planuri are în nordul Capitalei

Suedezii de la Ikea au în plan construcţia celui mai mare proiect imobiliar din România – apartamente şi birouri – pe terenul de 48 de hectare achiziţionat pe şoseaua Gheorghe Ionescu Sisteşti, din nordul Capitalei, de la Teia Sponte. Filiala locală a grupului suedez, Vastint, va construi 10.000 de apartamente, case şi vile, dar şi spaţii de bi­rouri.

„Pe terenul din sectorul 1 avem în vedere dez­vol­tarea unui proiect mixt, predominant rezi­denţial. Dat fiind că în perioada care urmează vom începe să lucrăm la planificarea urbană, este pre­ma­tur să ne pronunţăm asupra mai multor detalii. Abordarea Vastint este bazată pe dezvoltarea de so­luţii pe termen lung, dorinţa noastră fiind să cre­ăm o comunitate într-un proiect echilibrat, durabil şi confortabil, bine integrat în zonă”, a spus Cornelia Marcu, marketing manager în cadrul Vastint România.

Conform ZF, în cadrul viitorului proiect grupul suedez are în plan o suprafaţă construită cumulată de un milion de metri pătraţi. Cu un preţ mediu de piaţă de 1.000 de euro metrul pătrat construit, Ikea va construi un proiect de peste un miliard de euro în sectorul 1 al Capitalei.