Anaberger a cumpărat două fabrici de uşi şi ferestre de la Aplast

Grupul Anaberger, parte a CEE Special Situations Fund, specializat în investiţii pe pie­ţe emergente unde găseşte companii aflate în dificultate, a cumpărat două fabrici de uşi şi ferestre din judeţele Ilfov şi Prahova, de la Aplast Wood Industry şi Glass District, anunţă Consiliul Concurenţei. Cele două unităţi, deţinute din 2000 de grupul Aplast, au raportat pierderi cumulate de 6 milioane de lei şi o cifră de afaceri cumulată de 25 milioane de lei. Împreună au 150 de angajaţi.

„Grupul Anaberger realizează investiţii controlate în entităţi şi industrii care întâm­pi­nă dificultăţi operaţionale, ma­nageriale şi financiare şi care necesită schimbări ime­diate şi importante de redre­sare, precum restructurări fi­nan­ciare şi operaţionale“, spu­ne Consiliul Concurenţei într-o decizie în care dă undă verde tranzacţiei.

CEE Special Situations Fund este fond de investiţii ai cărui principali finanţatori sunt BERD şi o divizie a Băncii Mondiale. Acesta deţine în România, prin intermediul Anaberger, şi compania Bravo Trading, care face sisteme metalice de acoperire în oraşul Fundulea din judeţul Călăraşi.