Skanska termină a treia clădire Green Court şi începe alte două proiecte

Suedezii de la Skanska vor termina în acest an a treia clădire din proiectul Green Court şi mai mult ca sigur îl vor vinde omului de afaceri grec Ioannis Papalekas, ca şi celelalte două clădiri ce formează ansamblul. Conform Aureliei Luca, country manager al Skanska România, există discuţii în acest moment.

În afară de Green Court, Skanska pregăteşte două noi proiecte în Capitală, acolo unde anul trecut a cumpărat două terenuri, de 9.000 de mp. pe strada Fabrica de Glucoz şi de 21.000 mp. pe platforma Pumac, din zona Apaca. „Lucrăm acum la conceptul pentru prima fază din proiectul Equilibrium (nr- terenul de pe Fabrica de Glucoză nr. 7), care este diferit de cel al Green Court. Vom începe lucrările în trimestrul doi din acest an. Este vorba de un proiect cu două clăriri, iar regimul de înălţime este de 10-11 etaje. Vom construi proiectul în faze; acesta este modelul nostru de business”, a declarat Aurelia Luca.

Legat de proiectul de la Pumac, oficialul Skanska spune că în până acum a fost selectată echipa de proiectare şi se lucrează la compartimentare. Lucrările pentru birourile de pe terenul de la Politehnică vor începe în cel de-al treilea trimestru din acest an.

Cât despre o potenţială extindere a companiei şi pe piaţa birourilor din marile oraşe din provincie, Luca spune că planul de afaceri, realizat până în 2020, nu include pătrunderea pe noi pieţe, iar compania se va concentra pe proiectele din Bucureşti, cu un ochi îndreptat şi spre posibile noi achiziţii de terenuri. „Avem deschisă opţiunea de a cumpăra noi terenuri. Pentru noi este important să avem o locaţie bună unde putem construi clădiri după conceptul Skanska. Primim în mod constant oferte, dar le analizăm atent”, mai spune Luca.