Leroy Merlin va deschide al 11-lea magazin în România

Retailerul francez de bricolaj Leroy Merlin va deschide pe 11 martie un magazin în Târgu-Mureș, situat într-un spațiu ocupat anterior de bauMax, și va ajunge astfel la o rețea de 11 magazine în România. Unitatea va fi situată în cadrul Promenada Mall pe strada Gheorghe Doja și va avea o suprafață de 14.000 metri pătrați.

„Magazinul Leroy Merlin din Târgu Mureș este cel de-al cincilea magazin din rețeaua noastră în zona Transilvaniei. Alături de Cluj, Sibiu, Brașov, consider că Mureșul își merită locul printre cele mai dinamice județe din punct de vedere economic, social și cultural din această regiune a țării, cu o dinamică remarcabilă în ultimii 5 ani”, a declarat, într-un comunicat, Frédéric Lamy, directorul general Leroy Merlin România.

Lamy spunea, la finalul anului trecut, că vrea să ajungă în acest an la 16 magazine în România, exclusiv prin rebranduirea magazinelor preluate de la bauMax. El preciza tot atunci că valoarea investiției în rebranduirea unui magazin este de 1-1,5 milioane de euro.

Retailerul de bricolaj este prezent pe piața autohtonă din 2011, atunci când a deschis primul magazin în Chitila. În 2014, Leroy Merlin a preluat 15 magazine din România ale rețelei bauMax.

Leroy Merlin România face parte din Grupul Adeo și concurează în România cu retaileri precum Praktiker, Dedeman, Hornbach, Mr. Bricolage și Kingfisher. În prezent, în România, funcționează 10 magazine Leroy Merlin (două magazine în București – în complexul comercial Sun Plaza și parcul comercial Colosseum, două în Cluj-Napoca și câte unul în Bragadiru, Ilfov, Craiova – Electroputere Mall, lângă Ploiești (comuna Blejoi), în Brașov, în Sibiu în incinta Shopping City Sibiu și în Constanța pe Bd. Aurel Vlaicu nr. 207).