Noul „Ion Oblemenco” din Craiova va fi terminat în prima parte a anului viitor

Noul stadion al Craiovei, de 30.000 de locuri, va fi finalizat în prima parte a anului 2017, au declarat reprezentanţii companiei Con-A Sibiu, liderul asocierii care construieşte arena sportivă, conform www.turnulsfatului.ro.

Construcţia stadionului a început în 2015, iar costurile totale vor fi de 50 milioane de euro. Arena va avea 5 etaje, cu un total de 30.960 de locuri distribuite astfel: 27.208 pentru public, 3.450 în zona VIP, 240 pentru presă şi 62 pentru persoanele cu dizabilităţi. În plus, stadionul va avea un restaurant cu vedere către terenul de joc. Lucrările vor fi realizate de un consorțiu de opt firme, dintre care una din Germania. Liderul asocierii este SC Con-A din Sibiu, care împreună cu Aci Cluj – asociat 1, Nisal din Sibiu – asociat 2, Dico și Tiganas – birou de proiectare din Cluj – asociat 3, cu subcontractanții Plan 31 Ro din Cluj, Instal Data Proiect din Cluj, Helinick din București și Vision4Venue din Nurnberg, Germania – terț susținător tehnic, dorește să realizeze în 17 luni arena de la Craiova.

“Stadionul din Craiova este cea mai mare investiţie în derulare a Companiei Naţionale de Investiţii. Cred că este evident pentru toată lumea că un stadion de peste 30 000 de locuri este o lucrare complexă, care implică multă inginerie, tehnologii speciale, utilaje specifice. Este suficient să amintesc că fundaţiile merg până la 20 metri sub pământ, iar suprastructura metalică, o consolă de 50 de metri se află la aproximativ 50 de metri deasupra suprafeţei terenului de joc. Arhitectura este una de excepţie. Sunt puţine companii care pot să facă antreprenoriat în sistem “design and build” pe acest tip de lucrare de mare anvergură. Estimăm că în momentul de vârf, pentru proiectul Stadion Craiova, vor lucra pe şantier şi în fabrici, un număr de peste 1000 de persoane”, explică Mircea Bulboacă, preşedintele grupului Con-A pentru Turnul Sfatului.