GEZE a echipat Teatrul Național Bucureşti cu soluții de protecție împotriva incendiilor

GEZE, lider în sisteme premium de acționare a uşilor şi ferestrelor, pune accent pe siguranța şi protecția clădirilor prin dezvoltarea unor soluții complete care permit evacuarea rapidă a fumului și a gazelor fierbinți, în cazul unor situații neprevăzute.

Unul dintre cele mai importante proiecte echipate cu sisteme de siguranță este Teatrul Național Bucureşti, pentru care GEZE a furnizat 45 de sisteme de automatizare pentru ferestre, care favorizează ventilația, precum și 20 de sisteme de acționare a uşilor pentru admisia de aer în caz de incendiu. De asemenea, TNB a fost dotat cu 6 sisteme de acționare a ferestrelor în caz de incendiu, GEZE oferind o soluție unică pentru deschiderea la 70-80 grade a ferestrelor de dimensiuni și greutăți mari.

Prin echiparea clădirii cu sisteme de evacuare a fumului şi gazelor fiebinți se evită acumularea unor straturi groase de fum și degajarea unor termperaturi foarte ridicate în caz de incendiu. Datorită sistemelor de desfumare, apariția incendiului este semnalizată manual și automat, trapele/ferestrele de desfumare se deschid în partea superioară, iar uşile sau dispozitivele de admisie de aer proaspăt sunt acționate. Astfel, se obține un culoar liber de fum ce permite evacuare sigură a persoanelor şi intervenția pompierilor pentru stingerea incendiului.

Urmărind respectarea standardelor împotriva incendiilor, GEZE dispune de numeroase soluții de închidere și deschidere automată a ferestrelor, de la sisteme de acționare pentru ventilarea și aerisirea zilnică, până la soluții complete de aport de aer proaspăt și evacuare naturală a fumului și gazelor fierbinți. Astfel, portofoliul de produse pentru ventilarea electrică și pentru situațiile de evacuare a fumului şi gazelor fierbinți cuprinde sisteme de acționare cu lanț, uşor de montat şi de utilizat, sisteme performante cu piston, sisteme de deschidere şi zăvorâre și sisteme de acționare electrice. Sistemul de evacuare a fumului și gazelor fierbinți acționat prin intermediul unităților de comandă cu alimentare de urgență oferă, de asemenea, soluții de aport de aer proaspăt.

Toate aceste soluții de protecție împotriva incendiilor au fost prezentate de către specialiștii GEZE în cadrul unei dezbateri internaționale pe tema “Siguranță împotriva incendiilor”, desfăşurată la ediția de anul acesta a Expoconferinței Internațioanle de Arhitectură de Interior, Design şi Iluminat – GIS Bucureşti.

www.geze.ro

 

P