Parcul suspendat de la Timişoara, o investiţie mai puţin obişnuită

Punctul de greutate al viitorului Openville din Timişoara, giganticul proiect dezvoltat de Iulius Grup, va fi parcul suspendat. „Parcul reprezintă principala ancoră în zonă, care va realiza legătura dintre interior şi exterior. Acesta este înălţat de la cota terenului natural cu circa 4,3 m pentru a fi la cota parterului, preluată de la mall pentru întreg ansamblul. Dedesubt sunt organizate parcajele şi inelul II de circulaţie. Putem considera că această soluţie conduce la un parc artificial în masura în care conceptul de mall este, de fapt, un fragment de oraş artificial. Din punctul meu de vedere, cele mai interesante elemente ale ansamblului Openville sunt relaţia interior-exterior şi, bineînţeles, amenajările exterioare – parcul. Natura renaşte în fiecare an”, a declarat pentru Opinia Timişoarei arhitectul Openville, Radu Mihailescu.

Parcul se va întinde pe 55.000 mp şi va fi, spune dezvoltatorul, cel mai mare parc suspendat din România, amenajat peste o dală urbană, deoarece urmează să fie construit peste viitoarea parcare subterană a ansamblului. Gazonul va fi unul special, pe care lumea se va putea relaxa, şi tot aici va fi amplasat un carusel, locuri de joacă pentru copii, iar pe timp de iarnă, un patinoar.

Openville va avea o suprafaţă totală construită de 594.000 de metri pătraţi, iar Iulius Mall va fi parte integrantă. Cea mai mare pondere o va avea componenta office, care va include şapte imobile cu o suprafaţă totală de peste 131.000 de metri pătraţi închiriabili, printre care şi cea mai înaltă clădire din România.