Cristian Romeo Erbașu, președintele FPSC: Legile din România sunt extrem de complicate şi lasă loc de multe interpretări

Cristian Romeo Erbașu, preşedintele Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC), susține că sectorul construcţiilor din România se loveşte de probleme foarte greu de rezolvat, în acest context legile fiind extrem de complicate şi lasă loc de multe interpretări, a declarat, marţi, Cristian Romeo Erbaşu, preşedintele Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC).

„Sectorul de construcţii, în afară de concurenţa neloială din partea unor companii din afara ţării foarte greu de controlat, se loveşte de probleme foarte greu de rezolvat. Firmele de de construcţii se confruntă cu fluctuaţii de costuri foarte ridicate. În acest context, sub presiunea Uniunii Europene, care ne-a impus implementarea unor directive în legislaţia noastră, ne-am dat seama, în al 13-lea ceas, că trebuie să se modifice câte ceva. Este un an în care se doreşte o turnură într-o direcţie mult mai productivă. Se lucrează mai mult de un an la acest lucru şi sperăm ca, pe parcursul anului 2016, să se încheie aprobarea noului pachet de legi atât în Guvern, cât şi în Parlament. Legea achiziţiilor publice este cheia de intrare între autorităţile publice şi constructori. Legile, la noi, par extrem de complicate şi lasă loc de multe interpretări, în sensul că ne trezim pe aceleaşi speţe să avem interpretări diferite. Sperăm ca pe noile legi să se întâmple acest lucru cât mai rar posibil”, a spus Erbaşu, în cadrul conferinţei „Mecanisme pentru o piaţă în dezvoltare”, organizată de FPSC.