Lucrările la lotul 2 al Autostrăzii Transilvania vor demara la 1 iunie

La 1 iunie vor demara lucrările la lotul 2 al Autostrăzii Transilvania, pe tronsonul Ogra-Târgu Mureș, proiect în valoare de un sfert de miliard de lei, scrie Economica.net. „Un nou lot de autostradă a fost deblocat – dintre multele care erau înghețate cu probleme foarte mari: Ogra-Tg. Mureș lotul 2, de 10 km”, adeclarat Cătălin Drulă, consilier pe probleme de infrastructură al premierul Dacian Cioloș.

Termenul de execuție este de 12 luni. Astfel, în vara anului viitor, acest lot din Autostrada Transilvania ar trebui finalizat. Contractul pentru Lotul 2 Ungheni – Ogra din cadrul Autostrăzii Ogra – Târgu Mureș, în valoare de 251 milioane de lei, a fost caștigat de Asocierea SC Strabag SRL – SC Straco Grup SRL.

Straco Grup a intrat în insolvență în vara anului trecut, însă acest lucru nu este un impediment pentru derularea contractului de construcție a lotului de autostradă, potrivit consilierului premierului.

Între Câmpia Turzii şi Târgu Mureș se construiesc circa 56 de km din Autostrada A3. Tronsonul, parte din Autostrada Transilvania, a fost inclus inițial în afacerea Bechtel. În 2011 americanii au renunțat la tronson, iar în 2012 ruta a fost acceptată de Comisia Europeana pe harta centrală TEN-T Core și admisibilă pentru finanțare europeană nerambursabilă.