Cinematograful Gloria din Titan se va transforma într-un centru cultural

Cinematograful Gloria din Sectorul 3 al Capitalei va fi transformat într-unul din cele mai moderne centre culturale din ţară, iar modernizarea cinematografului este realizată în paralel cu amenajarea piaţetei urbane din faţă, scrie www.b365.ro.

Proiectul de modernizare a cinematografului Gloria a fost aprobat de Consiliul Local Sector 3. „Ţinând seama de necesitatea spaţiilor de cultură pentru public, deficitare în Sectorul 3, este necesară includerea cinematografului Gloria în circuitul bucureştean al cinematografelor moderne, astfel încât să poată deservi activităţilor social-cultural-educative ale sectorului. În urma reabilitării şi punerii în valoare a construcţiei existente, prin aducerea la standarde moderne a sălii şi spaţiilor adiacente acesteia, adaptarea la noile cerinţe de utilizare – adaptare pentru noile funcţiuni cerute (transformarea sălii de cinema în sală ce poate găzdui inclusiv spectacole de teatru şi alte manifestări social-artistice), este necesară reamenajarea spaţiilor conexe prin extinderea zonei de acces, respectiv spectacol prin spaţii necesare desfăşurării acestora la standarde actuale de confort şi siguranţă în exploatare”, se menţionează în raportul de specialitate care a stat la baza proiectului de hotărâre de Consiliu Local Sector 3 privind extinderea cinematografului Gloria, citat de sursa amintită.

Conform www.b365.ro, lucrările de extindere a cinematografului Gloria presupun:

– extinderea şi reamenajarea zonei de acces public – foyerul. Acesta va fi modernizat, se vor realiza unele supante pentru găzduirea unor spaţii expoziţionale şi se vor construi noi scări de acces

– reamenajarea spaţiilor anexe accesului (grupuri sanitare şi garderobă) şi adaptarea acestora utilizării tuturor categoriilor de utilizatori (inclusiv persoanelor cu handicap locomotor)

– reconfigurarea evacuărilor laterale ale sălii de spectacol

– extinderea zonei anexe din spatele şi lateralele scenei, pe parter şi etaj, pentru a putea găzdui cabinele actorilor şi anexele scenei – spaţiul de regrupare actori.

În faţa cinematografului Gloria va fi amenajată o piaţetă urbană cu fântână arteziană, amfiteatru şi pergole.

Proiectul, aprobat de Consiliul Local, are în vedere următoarele lucrări:

– sistematizarea pe verticală a sitului;

– reconfigurarea elementelor existente (reconfigurare circulație rutieră, extinderea spațiului pietonal);

– reconfigurarea spațiilor verzi;

– reconfigurare fântână arteziană cu gradene;

– iluminat arhitectural;

– iluminat stradal, pergole, mobilier urban.

Întregul proiect urmează să fie finalizat în acest an, anunţă autorităţile locale, scrie www.b365.ro.