Primele blocuri din proiectul Coresi Avantgarden vor fi terminate în 2017

Primele blocuri din complexul rezidențial Coresi Avantgarden din Brașov vor fi gata în luna aprilie 2017. Toată faza I va fi construită în 2 ani şi jumătate. Aceasta va cuprinde 13 blocuri cu regim de înălţime D+P+ 5E sau D+P+8E, însumând 575 de apartamente, scrie www.bzb.ro. Proiectul ar urma să fie dezvoltat în 4 faze, care vor cuprinde în total 47 de blocuri. Aproximativ 2.200 de apartamente vor fi construite în primele patru etape ale proiectului Coresi Avantgarden, iar preţul de vânzare este cuprins între 800 şi 900 de euro metrul pătrat util. Investiţia în întregul complex rezidenţial este estimată la 100 de milioane de euro.

Cele mai multe apartamente din cadrul noului proiect vor fi cu două camere cu o suprafaţă utilă de 50 mp urmând cererea din piaţă, urmate de studiouri, care vor avea două camere, dar livingul va avea acces deschis către bucătărie, acestea având 43 mp, urmate de apartamentele cu trei camere şi cele cu patru.

Immochan a cumpărat în urmă cu patru ani 100 de hectare din fosta platformă industrială Tractorul din Braşov, iar un teren de 24 de hectare a fost în prima fază alocat centrului comercial Coresi, un proiect cu o suprafaţă închiriabilă de 45.000 de metri pătraţi, care a implicat o investiţie de 60 de milioane de euro. Pe restul terenului de 46 de hectare compania a demarat dezvoltarea ansamblului rezidenţial.

„De la demararea vânzărilor (în luna ianuarie a acestui an) şi până în prezent au fost contractate 170 de unităţi locative în proiectul Coresi Avantgarden Braşov. Au fost scoase la vânzare primele 6 blocuri din faza I (dintr-un total de 13 blocuri)”, au declarat reprezentanţii dezvoltatorului, un joint-venture între Imoochan Imobiliare România şi Daniela Kasper.