Primele două tronsoane din autostrada prin munți vor fi gata în 2020

Primele două tronsoane din autostrada Sibiu-Pitești vor fi gata până în 2020, a declarat ministrul Transporturilor, Dan Costescu. Este vorba despre segmentele Sibiu – Boiţa şi Piteşti – Curtea de Argeş.

„Zilnic avem întâlniri cu echipa care se ocupă de autostrada Sibiu – Piteşti, pentru că este prioritatea 0 a companiei şi a ministerului, inclusiv DN73 care se va moderniza. Prima veste bună este că am decalat termenul din 2023 în 2021 iar sectoarele de capăt, Sibiu – Boiţa şi Curtea de Argeş – Piteşti, vor fi gata chiar în 2020, odată cu DN73 modernizat, care va asigura o descărcare elegantă pentru cei care vor să meargă spre Râmnicu Vâlcea, Gorj şi mai departe. Altă veste bună este că, de săptămâna aceasta, de luni, au început lucrările pe teren pentru studiile geo, adică au început exact în ziua în care erau planificate. Au rămas, în discuţiile din toate variantele, varianta 1 şi 7. Partea bună este că 80% din traseu este comun şi pe acest traseu au început forajele”, a afirmat ministrul, la Râmnicu Vâlcea.

Referindu-se la DN7D, printre singurele drumuri naţionale de pământ din ţară, ministrul Costescu a declarat că „este o poveste cu iz politic”. „Povestea, ca de obicei, are un iz politic. La un moment dat, nişte drumuri judeţene au fost băgate forţat în CNADNR, ca drumuri naţionale cu speranţă că banii care nu erau la judeţ vor veni de la compania naţională. Banii nu au venit şi aceste drumuri au rămas aşa cum sunt. În ceea ce priveşte Transalpina, şi acesta este un alt proiect care a fost forţat şi acum este în instanţă – până când instanţa nu se va pronunţa nu ne putem atinge de şantierul acela. Iar DN 7A este, din câte ştiu eu, în planul de întreţinere al companiei naţionale”, a mai spus Costescu.