Veranda va moderniza infrastructura din zona Obor

Veranda, centrul comercial dezvoltat de compania Prodplast Imobiliare, va investi 2 milioane de euro în demararea unor lucrări de infrastructură în zona Obor. Acestea presupun lărgirea străzii Ziduri Moși, cu câte o bandă pe fiecare sens, și modernizarea stației de tramvai 36, se arată într-un comunicat al companiei.

”Construim drumuri noi pentru a oferi celor peste 430.000 de locuitori din zona Obor o experiență modernă de shopping și petrecere a timpului liber. Accesul ușor va defini Veranda. La mai puțin de 5 minute de mers pe jos sunt cele 16 linii de transport în comun și stația de metrou Obor, aflată la o distanță de doar 400 de metri. Construim și 1.200 de locuri de parcare, de care vizitatorii zonei comerciale Obor vor beneficia, contribuind astfel la descongestionarea traficului dintr-o zonă supra-aglomeratăîn prezent. În plus, impactul asupra locuitorilor din apropiere va fi unul redus pe întreaga perioadă a lucrărilor, întrucât circulația de pe strada Ziduri Moși nu va fi întreruptă”, a declarat Andrei Pogonaru, dezvoltator al centrului comercial Veranda.

Investiția în infrastructura zonei constă în lărgirea șoselei cu aproximativ 500 de metri, îmbunătățirea și mărirea trotuarului pe ambele părți, cu câte 4 metri, și mutarea stației tramvaiului 36, pentru care va fi construit un refugiu ce până acum nu exista. De asemenea, planurile implică și investiții în schema de canalizare și mutarea stâlpilor de electricitate.

În vederea supralăgirii carosabilului de pe sensul opus centrului comercial Veranda, Piața Obor a contribuit prin cedarea suprafeței de teren necesare, de 920 metri pătrați, în timp ce investiția de 2 milioane de euro a Veranda include și cedarea unui teren de peste 2.000 de metri. Toate lucrările de îmbunătățire și modernizare a infrastructurii din zona Obor sunt realizate beneficiind de sprijinul autorităților locale.

Lucrările vor dura aproximativ 2 luni și vor fi finalizate în T4 al anului 2016, atunci când va fi inaugurat și centrul comercial Veranda, construit în prezent în proporție de 60%.