Orient Company construiește un ansamblu de apartamente-hotel pe terenul fostului PAL Brăila

Compania Orient Company SRL din Brăila va ridica un „Ansamblu Apartamente – Hotel cu funcţiuni complementare Demisol plus Parter plus 4 Etaje plus Mansardă”, pe terenul care i-a aparţinut pe vremuri Secţiei „Arta Lemnului” a fostului PAL SA Brăila, scrie www.obiectivbr.ro. Terenul respectiv se întinde de la Str. Danubiului până la Str. Împăratul Traian, iar după lichidarea societăţii PAL SA a fost cumpărat de doi investitori: partea dinspre Str. Danubiului a intrat în posesia SC „Orient Company”, iar cea dinspre Str. Împăratul Traian a fost achiziţionată de SC „Saurum Development Property”.

Orient Company a început oprațiunile de curățare încă de anul trecut iar în prezent se fac demersuri pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal care să includă investiţia amintită mai sus. Marţi, 17 mai, a avut loc dezbaterea publică premergătoare aprobării PUZ-ului, iar pasul următor va fi avizul dat de CLM.

Proprietarul Orient Company, Ioan Radu, a declarat pentru www.obiectivbr.ro că până în toamna acestui an să poată începe efectiv lucrările. „Întâi trebuie să rezolvăm cu aprobările, apoi dăm drumul la treabă. Probabil prin toamnă o să avem toată documentaţia la zi”, ne-a spus acesta, care a ţinut să precizeze că denumirea obiectivul supus dezbaterii publice de marţi nu a fost tocmai exactă. „Acolo e trecut ansamblu apartamente şi hotel, dar de fapt va fi vorba doar de blocuri de locuit. Vor fi blocuri cu câte o scară, cu 16 apartamente. Acestea vor avea o arhitectură specifică zonei istorice în care se află terenul. Bineînţeles, vor fi prevăzute şi parcări”, a spus Radu. Ieri, în perimetrul unde urmează să fie ridicate blocurile, se derulau lucrări de nivelare a terenului.