Galați și Brăila vor fi legate de un drum expres

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că s-a semnat pentru construirea (proiectare + execuție) drumului expres Galați – Brăila. Acesta este un proiect-cheie pentru legarea celor două municipii, pentru dezvoltarea întregii zone, inclusiv prin conexiunea la podul suspendat peste Dunăre și, implicit, la Tulcea.
Viitorul drum expres, o alternativă la DN22B, are o lungime de 11 km, va cuprinde 3 poduri, 2 viaducte și un pasaj și va fi proiectat, evident, cu 2 benzi pe sens și cu parapete despărțitor între sensuri.
”Antreprenorul român care a câștigat contractul și care a dat dovadă de seriozitate în lucrările pe care le are deja în portofoliu va trebui să finalizeze proiectarea în cel mult 10 luni, iar execuția în maximum 24 de luni. Am toată încrederea că se va încadra în acest termen și că, în 2023, vom putea circula pe un drum modern între orașele Brăila și Galați”, a spus Drulă.
Proiectarea și execuția drumului expres vor fi realizate de către  ASOCIEREA SC SA & PE CONSTRUCT SRL (LIDER DE ASOCIERE) – SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE S.R.L.