Un om de afaceri din Oradea ridică un hotel de patru stele lângă aquapark-ul Nymphea

Consiliu local Oradea a aprobat Planul Urbanistic de Detaliu cu privire la construcția unui hotel de patru stele lângă aquapark-ul Nymphea, scrie www.ebihoreanul.ro. Proiectul a fost întocmit de arhitectul Zoltan Szoke a fost elaborat la solicitarea Lotus Center, deţinătoarea suprafeţei de un hectar de teren pe care a funcţionat înainte centrul Ady Endre al fundaţiei Mecena.
Lotus, companie controlată de omul de afaceri Alexandru Mudura, a transferat ulterior dreptul de proprietate asupra terenului şi documentelor către Nymphaea Resort.

Conform proiectului, hotelul va avea subsol, parter, mezanin şi 9 etaje cu 200 de camere și un centru de conferinţe cu o capacitate de 400 locuri. În incintă se vor amenaja 140 de locuri de parcare, din care 100 în subteran, plus alte 8 locuri de parcare temporare la sol şi două locuri de aşteptare pentru autocare.

Accesul auto şi pietonal se va realiza din strada Codrilor, cu sens unic şi ieşire în sensul giratoriu care va fi amenajat în vecinătatea parcului acvatic orădean.

Hotelul va fi legat de aquapark-ul Nymphaea printr-o pasarelă construită la nivelul primului etaj. Aceasta se va realiza într-o etapă ulterioară, în baza unei soluţii tehnice stabilită în comun cu municipalitatea.

Firma Lotus Center a cumpărat de la Primărie hectarul de teren de lângă aquapark în 2015. Conform contractului, amplasamentul a fost vândut cu condiţia ca firma să obţină în termen de un an autorizaţia de construire pentru finalizarea motelului început sau pentru construirea altuia nou.

Investiţia ar trebui finalizată în trei ani, în caz contrar investitorul riscând să piardă garanţia de bună execuţie, în valoare de 100.000 lei, şi să suporte penalităţi de 500 lei pe fiecare zi de întârziere până la finalizarea lucrării. PUD-ul aprobat miercuri de Consiliul Local reprezintă o fază premergătoare obţinerii Autorizaţiei de Construire, cu termen limită în luna septembrie.