HeidelbergCement România, 14 mil. € de la ING

Acţionarii HeidelbergCement România au aprobat săptămânile trecute contractarea unei facilităţi de credit de 65 milioane lei (circa 14 milioane de euro) de la ING Bank, indică un document al companiei, consultat de revista Constructiv.

Parte a HeidelbergCement, unul dintre cei mai importanți investitori germani din România, HeidelbergCement România este prezent local în producția de ciment, betoane și agregate prin Carpatcement Holding, Carpat Beton și Carpat Agregate.

În mai 2015, germanii a hotărât demararea procesului de consolidare a operațiunilor din România prin fuziunea societăților de ciment, agregate și betoane. În 1 decembrie, Grupul a finalizat procesul de fuziune.

HeidelbergCement a investit în România peste 500 de milioane de euro.

HeidelbergCement România figurează pe anul 2015 cu o cifră de afaceri de 748 milioane de lei şi un profit de 120 milioane de lei.

Carpatcement este unul dintre cei mai importanți producători de ciment din România. Compania a fost înființată în anul 2004 prin fuziunea companiei de management Carpatcement România S.R.L. și a fabricilor de ciment pe care le deținea la Tașca, Chișcădaga și Fieni.

Carpat Beton produce betoane, şape şi mortare printr-o rețea națională de 19 stații ecologice de betoane cu dotări performante, echipamente de ultimă generație și capacități de producție cuprinse între 90 și 150 mc pe oră. Stațiile au capacitatea de a recicla betonul și de a prepara și furniza betoane în condiții extreme de temperatură și oferă servicii de testare pentru produsele livrate, de transport şi pompare a betonului.

Carpat Agregate produce și comercializează agregate naturale și concasate folosite în industria materialelor de construcții: nisip, pietriș, mărgăritar și piatră concasată. Compania deține și operează 7 cariere și 6 balastiere la nivel național.

HeidelbergCement este unul dintre principalii jucători mondial de pe piața de agregate și un important jucător în domeniul cimentului, betonului și al altor activități conexe, ceea ce îl poziționează printre cei mai mari producători de materiale de construcții din lume. Grupul are aproximativ 45.000 de angajați în 2.300 de locații, în peste 40 de țări din întreaga lume.

Principalii competitori locali ai grupului sunt Holcim Romania şi CRH România.