Afacerile GEZE România au crescut cu 21%

GEZE România, subsidiara locală a producătorului german de sisteme premium de acționare a ușilor, a ferestrelor și a tehnologiei de siguranță, a încheiat anul financiar 2015-2016 cu o cifră de afaceri ce depășește 3 milioane de euro, înregistrând o creștere de 21% față de anul precedent. Pentru noul an financiar, început la 1 iulie 2016, compania mizează pe o creștere temperată a vânzărilor, de 8-10%, această majorare fiind bazată atât pe proiectele aflate în derulare, precum și pe dinamica pieței, se arată într-un comunicat de presă.

„Anul financiar 2015-2016s-a bazat pe dezvoltarea proiectelor din segmentul clădirilor de birouri, a rețelelor de hypermarketuri, ansamblurilor comerciale și centrelor medicale private, dar și pe modernizarea proiectelor existente. Cu toate acestea, rezultatele obținute se datorează în special pieței sistemelor de evacuare a fumului și gazelor fierbinți, gama produselor de desfumare GEZE atingând o dublare a volumelor comparativ cu anul financiar 2014-2015”, a declarat Vlad Stanislav, managing director GEZE România.

GEZE își concentrează activitatea la nivel național pe două segmente de piață importante, retail și office, datorită gamei de produse, a sistemelor complete pe care le oferă, precum și experienței și know-how-ului echipei de consultanți de proiect. De altfel, o mare parte din vânzările companiei în acest an financiar au fost susținute de aceste segmente de piață, GEZE echipând numeroase centre comerciale de tip „Mall”, lanțuri de magazine de tip „hypermarket”, precum și clădiri și parcuri de birouri din întreaga țară.

În cadrul business-ului, o creștere mai pronunțată a înregistrat-o segmentul de servicii after-sales, clienții devenind tot mai interesați de calitatea operațiunilor de mentenanță și a intervențiilor la cerere. Astfel, în ultimul an, divizia de service și mentenanță a companiei și-a îmbunătățit rezultatele cu aproximativ 30%.

De altfel, GEZE România continuă investițiile în divizia de after-sales și în noul an financiar, prin lansarea unui program propriu pentru certificarea partenerilor de service, care presupune angajarea și instruirea unor tehnicieni chiar la sediul din Germania. Totodată, anul acesta GEZE va lansa un portal software online dedicat clienților, prin intermediul căruia aceștia pot verifica în timp real statusul echipamentelor aflate în mentenanță, dar și detalii legate de costurile de întreținere. Acest serviciu oferit gratuit clienților GEZE este o metodă simplă de a monitoriza și de a păstra toate informațiile necesare despre fiecare sistem instalat într-o locație.