Autoritățile din Arad investesc 4 milioane de lei pentru acoperirea patinoarului

Autoritățile locale din Arad vor investi peste 4 milioane de lei pentru acoperirea patinoarului din localitate, investiție de se va realiza „din fonduri ale bugetului general şi alte surse atrase în condiţiile legii”, scrie glsa.ro. Conform autorilor studiului de fezabilitate, patinoarul va putea fi utilizat de 200 persoane, suprafaţa construcţiei nou rezultate urmând a fi de 2.271,00 mp, iar totalul ansamblului urmând să ajungă 2.481,00 mp, considerând anexa vestiarelor existentă de 210,00 mp.

Durata de realizare a investiţiei va fi de şase luni, aceasta urmând a se realiza într-o singură etapă. „Sursele de finanţare a investiţiei se constituie în conformitate cu legislaţia în vigoare şi constă în fonduri de la bugetul local, fonduri externe nerambursabile şi alte surse legal constituite”, se arată în documentele puse la dispoziţia consilierilor locali.

Potrivit expunerii de motive, „în prezent Patinoarul Municipal Arad este un patinoar artificial, compus din platforma sportivă şi două corpuri anexă, ce oferă posibilitatea practicării sporturilor pe gheaţă în perioada sezonului rece ( aproximativ două luni pe an ) şi în sezonul cald are funcţiunea de teren de sport multifuncţional în aer liber. Obiectivul se află în proprietatea Municipiului Arad şi este administrat de către SC RECONS SA”. Tot în expunerea de motive se mai arată că investiţia se poate realiza cu costuri reduse în condiţiile creşterii atractivităţii, a măririi duratei de exploatare, „şi cu minimele intervenţii asupra cadrului natural existent”. „Se va acoperi suprafaţa destinată activităţii sportive (patinoar în sezonul rece său teren multifuncţional în rest – de exemplu creştere de la 2 luni la 12 luni ) cu închideri uşoare, prefabricate şi demontabile, care să aibă un minim impact asupra terenului adiacent; se vor integra funcţional şi estetic corpurile anexă existente în prezent. Astfel, atractivitatea patinoarului va creşte pe timp de iarnă prin ridicarea gradului de confort, iar pe timp de vară va putea fi folosit asemănător unei săli de sport minimale”, mai susţin cei care au întocmit expunerea de motive.
.