Avantajele utilizării hidroizolațiilor poliuretanice

Sistemele de hidroizolatii poliuretanice sunt parte integrantă din categoria hidroizolaţiilor lichide, această fiind o metodă prin care se poate face sigilarea suprafeţelor care sunt realizate din beton şi nu doar din beton, care se pot remarcă mai ales prin modalitatea lor uşoară de aplicare, acestea fiind o varianta ideală în cazul celor care urmăresc să hidroizoleze anumite suprafeţe şi vor să facă asta într-un timp record, fără însă să facă în nici un fel rabat de la calitatea pe care o vor avea rezultatele finale, se spune într-un comunicat Fortin Agency.

Astfel de tipuri de hidroizolatii se pot realiza folosind răşini poliuretanice care se regăsesc într-un amestec cu diverse alte substanţe şi cu elemente, cum ar fi izocianati de exemplu, pentru a obţine unele materiale care au proprietăţi deosebite în privinţa rezistententei, cu precădere împotriva factorilor de mediu. Pelicula care se obţine prin turnarea acestor materiale folosite pentru hidroizolatii poliuretanice este una flexibilă şi pot să asigure o etanseitate foarte bună şi o acoperire uniformă a suprafeţelor vizate.

Metodă de aplicare a acestora implică în mod automat eliminarea tuturor adezivilor, ce sunt utilizaţi în cazul hidroizolaţiilor care au membrane solide pentru a avea o aderenţa mai bună, dar şi a rosturilor sau a urmelor de îmbinări. Rezultatul final duce la obţinerea de hidroizolatii poliuretanice care sunt complet netede, omogene şi fine.

Tipuri de hidroizolaţie

Hidroizolaţiile din membrane bituminoase, cele poliuretanice, din PVC, şi oricare alt tip de lucrare de tipul acesta, la cele mai înalte standarde de calitate, se pot realiza numai cu firme dintre cele mai competenţe. Mortarul hidroizolant care este pe baza de ciment conferă o hidroizolare completă faţă de presiunea hidrostatică ce ajunge până la 7 atm, conform normelor şi normativelor în vigoare. Acest material este adecvat pentru a face hidroizolarea subsolurilor dar este util şi pentru hidroizolarea bazinelor.

Este ideal de asemeni pentru bazinele de apă potabilă, el oferind şi posibilitatea hidroizolării ulterioare făcute asupra subsolurilor direct pe interior, însă pot aplicate şi pe partea care este opusă apei.