Iulius Mall a început lucrările la cel de-al doilea imobil din cadrul Openville Timișoara

În luna iunie, compania Iulius Mall a început lucrările la cel de-al doilea imobil office clasa „A” din proiectul multifuncțional Openville, anunță www.tion.ro. Clădirea United Business Center (UBC) 1 va fi dezvoltată în zona adiacentă Iulius Mall, dinspre Calea Sever Bocu, și va avea o suprafață de 13.000 mp. Lucrările se desfășoară conform graficului, în prezent fiind în derulare etapele de edificare a fundației.

Perimetrul în care se desfășoară lucrările de construcție este delimitat cu 130 de arbori cu o înălțime de aproape 8 metri. Copacii fac parte din specia Cupresus Leilandi, recomandată pentru realizarea perdelelor verzi, cu rolul de a opri emisiile de praf și de a oferi protecție fonică. După încheierea lucrărilor, vor fi transplantați în cel mai mare parc suspendat din România, de 55.000 mp, care va fi amenajat în cadrul ansamblului multifuncțional din zonă. Pe lângă arbori, șantierul este îngrădit cu panouri și plase speciale de protecție.

În plus, niciun camion sau alt utilaj nu va părăsi șantierul fără ca roțile să fie spălate, astfel încât să se mențină standardele înalte privind ambientul din proximitate. De asemenea, căile de acces pietonal din imediata apropiere a perimetrului în care se desfășoară lucrările de construcție au fost acoperite cu gazon artificial, în timp ce un utilaj special este folosit pentru curățenie în zona adiacentă șantierului, care neutralizează răspândirea prafului.

Clădirea UBC 1 va avea 12 niveluri închiriabile, structura sa fiind astfel gândită încât să asigure sinergia între componenta office și cea de servicii și retail. Imobilul este proiectat cu tehnologii de ultimă generație şi soluţii eficiente din punct de vedere energetic, astfel încât să respecte standardele celor mai înalte calificări pentru „clădirile verzi”. Totodată, UBC1 va beneficia de Building Management System, care va spori eficiența costurilor și confortul chiriașilor.

Ansamblul multifuncțional Openville implementează, în premieră pentru Timișoara, printr-o investiție de peste 220 milioane de euro, un nou concept de dezvoltare urbanistică, ce îmbină componenta office și pe cea de retail cu multiple posibilități de entertainment oferite de cel mai mare parc suspendat din țară, 15 săli de cinema, 4 săli de evenimente, locuri de joacă, numeroase cafenele și restaurante tematice. Construcţia a început în septembrie 2015, cu lucrările la imobilul office UBC 2, cu o suprafață de 18.000 mp și 11 etaje, care va fi finalizat în această toamnă.