Barrier, liderul producţiei de tâmplărie PVC, două noi magazine

De la sfârşitul lui iulie, Barrier a deschis două magazine. Cel mai recent a fost deschis în franciză la Galați, fiind primul din oraș și cel de-al 21-lea al rețelei după ce, la sfârșitul lunii iulie, un nou showroom a fost inaugurat la Brașov.

Compania Electric Plus, compania deținătoare a brandului Barrier – lider național în producția de tâmplărie termoizolantă din PVC, continuă astfel extinderea rețelei de magazine în franciză. În afara rețelei proprii de magazine, Barrier are și peste 100 de colaboratori, prin care comercializează produsele companiei.

Barrier și-a propus să ajungă la o rețea de 100 de magazine în franciză la nivel național în următorii doi ani, cu accent pe București, Moldova și Ardeal, ca zone cu cel mai mare potențial de dezvoltare pe termen scurt și mediu.

În prezent, complexul industrial al Electric Plus asigură toată gama de produse pentru tâmplărie PVC, de la producția de ferestre și uși, la sticlă termoizolantă, foliere profile, curbare profile, precum și uși secţionale rezidenţiale și industriale și rulouri. Compania deţine cele mai moderne linii de fabricaţie din industria de profil.

Brandul Barrier este produs de către compania Electric Plus din Bacău, primul atelier de producție fiind înfiinţat în anul 2003. În prezent, produsele Barrier sunt fabricate în cel mai modern centru de producţie din ţară, în care lucrează peste 600 de persoane și care are o capacitate de 1.000 de unităţi/zi. Produsele Barrier sunt disponibile atât pe piaţa din România, cât și în Italia, Franţa, Belgia, Marea Britanie sau Germania.

Investiţii recente

Imediat după inaugurarea lunile trecute a două noi facilități de producție: o fabrică de geam termoizolant și o nouă hală de producție a ușilor secționale rezidențiale și industriale și a rulourilor, omul de afaceri Adrian Gârmacea, proprietarul companiei Electric Plus, a şi anunţat noi investiţii. “Ne pregătim să deschidem lunile următoare un centru logistic lângă Bucureşti, pe Autostrada A1. În anul 2018 vom construi probabil şi a doua fabrică, care va dubla producţia actualei fabrici din Bacău, cu o investiţie estimată de peste 10 milioane de euro”, a declarat Adrian Gârmacea (foto jos), director general al companiei Electric Plus.

Adrian Gârmacea, Director General al companiei Electric Plus

Detaliile viitoarelor investiţii nu sunt însă foarte clare pentru că omul de afaceri vrea să apeleze şi la fonduri europene.

Electric Plus a inaugurat lunile trecute noi facilități de producție: o fabrică de geam termoizolant și o nouă hală de producție a ușilor secționale rezidențiale și industriale și a rulourilor. Valoarea noilor dezvoltări totalizează 7 milioane de euro și completează investițiile realizate de companie în ultimii ani. Capacitatea fabricii de geam termoizolant este de 1.500 de unități/zi, în timp ce secția de uși secționale şi rulouri produce 2.000 de unități/lună.

Furnizori

Barrier are sticlă de la Saint Gobain, care vine împreună şi cu argonul (gazul inert) care ajută la izolare. Profilele sunt de la Rehau iar feroneria de la Rotox. Înainte de a produce geamuri la Bacău în unitatea inaugurată în primăvară, geamurile erau aduse de la furnizori din Ploieşti şi Braşov.

Tot în primăvară, compania băcăuană a anunţat încheierea unui parteneriat internațional cu firma italiană de renume, Beninca Group, cel mai cunoscut producător european de automatizări pentru uși secționale și porți. Pe de altă parte, pentru profile din aluminiu erau în discuţii cu Cortizo (producătorul de sisteme de aluminiu are un centru logistic şi în Bacău) şi cu Alumil.

Clienţi

Să spunem pentru început că produsele Barrier sunt făcute la comandă, în funcţie de cerinţele clienţilor, astfel că nu sunt produse care să arate toate la fel. Cât despre clienţi, aceştia sunt cei mai mulţi rezidenţiali individuali. La aceştia se adaugă, într-o măsură mai mică, şi clienţi dezvoltatori imobiliari în mai multe oraşe din ţară.

Compania a produs în ultima perioadă şi uşi şi feretre şi pentru case pasive (au livrat deja în acest sens la clienţi din oraşe precum Huşi, Vaslui, Timişoara sau Cluj). Tot Barrier a produs şi uşi industriale gigantice pentru hangarele aviatice de la aeroportul Bacău.