Profitul net al NEPI a scăzut în primul semestru din 2016

Grupul sud-african de investiții imobiliare New Europe Property Investments (NEPI), proprietarul Mega Mall și Promenada, a raportat profit net de 67 milioane euro în primul semestru, faţă de un rezultat de 116 milioane euro în primele şase luni din 2015. Faţă de finele anului 2015, profitul atribuibil acţionarilor a scăzut cu 58%.

Cifra de afaceri a companiei a urcat cu 42%, până la 93 milioane euro, se arată într-un raport al companiei. “Rezultatul distribuibil recurent pe acţiune pentru 2016 va fi cu aproximativ 15% mai mare decât cel înregistrat în 2015, conform previziunilor raportate în data de 9 februarie 2016. Această estimare presupune că va există un mediu macroeconomic stabil, nu se va înregistra falimentul unor mari companii şi că proiectele de dezvoltare vor continuăconform planului, fiind de asemenea, sensibile la impactul achiziţiilor aflate în curs”, se arată în raport.

New Europe Property Investments este un grup de investiții listat la Busa de Valori din Johannesburg (JSE), la Bursa de Valori de la Londra (LSE), precum și la Bursa de Valori din București (BVB). Grupul a fost înființat în anul 2007, iar în România portofoliul NEPI cuprinde Mega Mall, Promenada Mall, Vulcan Value Center, Timișoara Shopping City, CityPark Constanța, Ploiești Shopping City, Brăila Mall, Galați Shopping City, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center și alte centre comerciale în întreaga țară, dar și în Serbia și Slovacia.

NEPI mai deține și clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din București, City Business Centre din Timișoara și The Office din Cluj.