Construcția Complexului Turistic de Natație Târgoviște este gata

Complexul Turistic de Nataţie Târgovişte, investiţie de 88,34 milioane de lei, dintre care jumătate fonduri europene, a fost inaugurat la finele săptămânii trecute. Acesta a fost construit pe amplasamentul fostei Baze de Agrement Crizantema din Târgovişte, ce fusese amenajată în perioada comunistă şi ajunsese într-un stadiu avansat de degradare.

”Obiectivele specifice ale proiectului au constat în realizarea următoarelor construcţii: ştrandul exterior, bazin acoperit, trei terenuri de tenis, două terenuri de minifotbal, un teren de baschet, locuri de joacă pentru copii, spaţii de parcare, spaţii verzi, platforme pentru spectacole, piste pentru biciclete şi role. Ştrandul cu plaja amenajată, bazine de înot, tobogane va funcţiona numai în perioada de vară”, a spus primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Fondurile cu care a fost construit Complexul Turistic de Nataţie din Târgovişte provin 50% prin Programul Operaţional Regional, bani nerambursabili, iar 50% de la Primăria Târgovişte. Complexul se întinde pe o suprafaţă de 10 hectare, are un bazin acoperit, de 50 de metri lungime şi 25 de metri lăţime şi doi metri înălţime, cu vestiare, cu duşuri, saună, tribune. Alături de acest bazin sunt două terenuri de minifotbal cu suprafaţă sintetică, iluminate pe timp de noapte, un teren de baschet, trei terenuri de tenis, două locuri de joacă pentru copii, un aqualand şi 225 de locuri de parcare. Licitaţia pentru executarea lucrării a fost câştigată de Delta ACM 93 şi Berndorf Metall.

Contractul de finanţare a acestui complex a fost semnat în luna martie 2011, de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului de la acea vreme, Elena Udrea. Contractul de execuţie a lucrărilor a fost semnat în august 2012.