Daimler ridică o nouă fabrică la Sebeș

Compania germană Daimler a început construcţia unei noi fabrici la Sebeş unde vor fi produse cutii de viteze, care vor fi vândute ulterior ca piese de schimb în service-urile mărcii Mercedes-Benz. Nemții nu au comu­nicat valoarea investiţiei, dar ea nu trece de 100 milioane de euro, potrivit estimărilor ZF.

„Daimler AG extinde unităţile de producţie în România prin înfiinţarea unui proiect nou în Sebeş, care vizează o unitate de producţie în care se vor recondiţiona cutii de viteze primite de la dealeri, folosind cele mai noi tehnologii din domeniul automotive. Beneficiarul final va fi departamentul Daimler Global Services & Parts, iar inaugurarea va avea loc în anul 2017“, au spus reprezentanţii grupului german. .

Această activitate de recondiţionare este diferită de cea din producţia de serie şi necesită mai multă muncă manuală decât automatizată care presupune: demontarea cutiilor, curăţarea pieselor componente cu ajutorul utilajelor, verificarea acestora şi înlocuirea celor defecte. După remontare cutiile trec printr-o verificare strictă pe standurile de probă identică cu cea din liniile de producţie.

„Principalele motive pentru alegerea locaţiei din Sebeş sunt: oportunităţile de extindere pe care le oferă localizarea geografică a companiei, experienţa acumu­lată pe parcursul celor 15 ani de dezvoltare şi funcţionare, conexiunile deja existente cu diferiţi furnizori, dar şi beneficiile existente din punct de vedere logistic“, au spus oficialii companiei.