Mapei România fuzionează cu Polyglass

Mapei, unul dintre cei mai importanţi producători de adezivi şi produse chimice premium pentru construcţii, a fuzionat prin absorbţie cu Polyglass, producător mondial de membrane hidroizolatoare. Prin această mișcare reprezentanţii Mapei România vizează activarea sub o singură entitate juridică şi consolidarea poziţiei pe piaţa românească a materialelor de construcţii, potrivit unui comunicat al companiei remis presei.

„Decizia de absorbţie a Polyglass în România urmează direcţia pe care noi ne-am propus-o pentru ceea ce înseamnă adaptarea la nevoile locale ale pieţei, eficientizarea costurilor logistice şi creşterea businessului. Este, totodată, o decizie întemeiată pe analize interne, planificată încă din 2015, prin care ţintim o creştere de două cifre procentuale a vânzărilor până la finalul anului în curs. Activăm pe o piaţă fragmentată şi concurenţială, dar în creştere, susţinută atât de noile clădiri de birouri din Bucureşti şi marile oraşe, cât şi de noile proiecte rezidenţiale, iar această creştere trebuie să se reflecte automat şi în cifra de afaceri a companiei”, a declarat Florin Ciobanu, director general Mapei România.

Istoria comună a celor două companii a început încă din 2008, an în care Mapei Group a finalizat achiziţia Polyglass la nivel mondial cu scopul de a-şi lărgi gama de produse din segmentul de hidroizolaţii. Fuziunea prin absorbţie din România (2016) presupune asimilarea treptată a Polyglass, în timp ce conducerea actuală Mapei va rămâne în funcţie.

„Deşi preluarea la nivel mondial s-a parafat încă din octombrie 2008, în România, până de curând am existat şi funcţionat ca două entităţi juridice distincte. Prin această fuziune prin absorbţie ne-am propus o dezvoltare accelerată a afacerii la nivel naţional, dată fiind paleta complexă de produse pe care acum Mapei o pune la dispoziţia clienţilor. Fuziunea nu va genera o restructurare a diviziilor actuale, însă va implica o reorganizare la nivel de personal. Local, în următoarea perioadă ne vom concentra eforturile pe integrarea operaţională, prin creşterea distribuţiei produselor Polyglass în toate canalele comerciale. În acelaşi timp, la nivel de grup, continuăm investiţia în inovaţie, în cercetarea şi dezvoltarea de noi produse care să ofere soluţii cât mai simple şi mai eficiente, să uşureze condiţiile de muncă şi să protejeze mediul înconjurător”, a spus Ciobanu.

Înfiinţat în 1937 în Milano-Italia, Mapei este unul dintre cei mai mari producători la nivel mondial de adezivi şi produse chimice pentru construcţii, are 8.500 de angajaţi şi livrează peste 20.000 de tone de produse fabricate în 68 de unităţi de producţie din 32 ţări din întreaga lume.

Polyglass este un important producător european de membrane hidroizolatoare, care oferă soluţii pentru orice tip de hidroizolaţii necesare precum membrane bituminoase, membrane sintetice PVC-P şi TPO/FPO, membrane autoadezive şi membrane ultrauşoare. Din 2008 Polyglass funcţionează sub umbrela Grupului Mapei, păstrându-şi identitatea vizuală şi de brand.