Nemții de la Siemens au extins două fabrici pe care le dețin în România

Grupul german Siemens a finalizat extinderile a două dintre cele patru fabrici operate local prin compania SIMEA Sibiu SRL. Cele două unități de producție sunt situate în orașele Sibiu și Buziaș, județul Timiș.

Fabrica din strada Th. Mihaly din Sibiu, inaugurată în 2004, a fost relocată în luna iulie într-o clădire nouă, situată în „Parcul Industrial Zona de Vest” din municipiul Sibiu. Cei 7.800 mp de spații industriale și de birouri reprezintă o suprafață cu 110% mai mare decât cea ocupată anterior de unitatea de producție. Odată cu această extindere, producția a fost dezvoltată pentru a include și o secție de vopsitorie în câmp electrostatic pentru carcasele industriale și feroviare deja produse în fabrică.

Această unitate produce cabluri electrice pentru aparate electronice industriale și material rulant, piese din tablă pentru carcase industriale și feroviare, carcase din oțel pentru locomotive, metrouri și alte elemente feroviare și realizează montarea carcaselor de redresoare industriale. Dezvoltarea producției cu noua secție de vopsitorie implică acoperirea întreg lanțului valoric dintr-o singură sursă, dar și extinderea într-un nou domeniu, al energiei eoliene, prin sudarea structurii metalice a statoarelor pentru eoliene, ce va începe în cursul acestui an.

La Buziaș a fost inaugurată a treia hală din unitatea de producție. Aceasta are o suprafață de circa 1.200 mp și reprezintă o extindere de aproape 60% a suprafeței totale a fabricii, dar și o dezvoltare a producției. În noul spațiu urmează să fie produse motoare sincrone pentru utilaje industriale.

Unitatea produce componente și sisteme de răcire pentru tipurile de motoare lineare și Torque, cu aplicare în sisteme de acționare directă, dar și motoare asincrone. Fabrica din Buziaș este prima unitate de producție deschisă de Siemens în România, fiind inaugurată în 2002, având, la acea dată, o suprafață de 400 mp. Astăzi, suprafața totală a fabricii a ajuns la circa 3.300 mp.