Suedezii de la Autoliv ridică de la zero o fabrică la Reșița

Cea mai mare companie din Brașov, Autoliv, cu acționariat suedez, va ridica o fabrică nouă la Reșița, iar clădirea de 7.000 de metri pătraţi va fi construită de compania ICCO, deţinută de omul de afaceri Călin Costan. Totodată, va fi construit şi un centru de cercetare, scrie www.bzb.ro.

La Reşiţa ar urma să lucreze aproximativ 1.000 de muncitori, care se vor alătura celor aproape 10.000 de români care sunt angajaţi în fabricile Autoliv din Braşov (unde este şi sediul central al companiei), Lugoj, Sfântu Gheorghe şi în cele două centre de inginerie şi dezvoltare din Braşov şi Timişoara.

Autoliv produce centuri de siguranţă, chingă pentru centurile de siguranţă, generatoare de gaz pentru airbag, module de airbag, dar şi airbaguri şi volane, pentru clienţi precum BMW, Volkswagen, Renault, Ford sau Daimler.

„Dacă în anul 2015 am inaugurat o nouă hală de producţie la Lugoj, în 2016 ne-am propus să mutăm activitatea din Reşiţa într-un sediu nou. Clădirea în care funcţionăm în prezent este veche, iar structura ei nu permite o reabilitare corespunzătoare. Mutarea în noul sediu va avea loc în această toamnă, data exactă fiind legată de obţinerea autorizaţiilor necesare pentru desfăşurarea proceselor de producţie”, a declarat Ionel Fierbinţeanu, Country Manager Autoliv România.

Grupul auto suedez Autoliv a deschis prima fabrică din România, care produce centuri de siguranţă şi sisteme pentru airbaguri, în anul 1997 la Braşov, aceasta fiind urmată în anul 2007 de o nouă investiţie de 30 mil. euro în a doua unitate, în Lugoj.