AFI Europe va termina mall-ul din Brașov în toamna anului viitor

AFI Europe România a anunțat că va începe construcția mall-ului din Centrul Civic al Brașovului în acest an, urmând să îl livreze în primăvara anului 2018. Proiectul cuprinde un centru comercial de peste 40.000 metri pătrați și două clădiri de birouri clasa A. Inițial, israelienii anunțau că acest centru comercial va fi inaugurat în toamna lui 2017.

„Am primit PUZ-ul acum câteva luni, iar acum lucrăm pentru autorizația de construcție și sperăm să începem lucrările anul acesta și să deschidem în primăvara anului 2018. Vor fi peste 40.000 de metri pătrați GLA de centru comercial, 2 clădiri de birouri pentru care avem deja cereri de închirieri, și nici nu am finalizat designul. Le vom începe în paralel, și vom vedea dacă le inaugurăm în același timp, sau mai întâi centrul comercial și apoi birourile”, a declarat David Hay, directorul general al AFI Europe România.

Clădirile de birouri vor totaliza 18.000 mp inchiriabili. Complexul va dispune și de 1.500 de locuri de parcare. De asemenea, în incinta noului centru comercial urmează să fie construite și cele mai înalte clădiri de la poalele Tâmpei, respectiv două clădiri de birouri cu 14 etaje.

În iulie 2015, AFI Europe a anunțat că a cumpărat de la România Hypermarche (hipermarketurile Cora – n.r.) un teren de 40.000 de metri pătrați situat în centrul Brașovului.

Acesta este al treilea centru comercial al dezvoltatorului în România, după AFI Palace Cotroceni din București și AFI Palace Ploiești.