Cât de bine se comportă țeava trasă în construcția diferitelor structuri

Ţevile compuse dintr-o singură bucată de material sunt cele mai aperciate elemente care alcătuiesc o instalaţie, deoarece fabricarea acestora se face fără a se inteveni cu puncte de sudură, crescând astfel rezistenţă la presiune, se arată într-un comunicat al netSEO.ro

O ţeavă trasă se realizează dintr-un singur lingou de oţel, încălzit la temperaturi mari care este tras printr-o matriţa până când ia formă unui tub gol, căpătând astfel avantajul unui element solid ce nu prezintă urme de sudură.

Ţeava fără sudură laminată îndeplineşte proprietăţi deosebite şi contribuie la reducerea cheltuielilor prin alcătuirea unui sistem de instalaţie compus din ţevi subţiri şi uşoare menite să conducă agentul termic mult mai repede prin secţiunea tranversala perfect rotundă.

Ţeava laminată fără sudură poate fi, uneori, mai scumpă decât alte forme de ţeavă din oţel, dar este, deasemenea, mult mai fiabilă în comparaţie cu acestea fiindcă punctele de sudură pot ceda provocând pagube considerabile oricărui sistem de instalaţie.

Toate aceste beneficii fac ţeavă trasă un material preferat pentru o gama largă de aplicaţii, de la cele mai mărunte lucrări şi până la cele mai complexe, de genul construcţiilor de nave, de maşini sau de platforme marine. Un alt avantaj îl constituie faptul că ele funcţionează foarte bine în condiţii extreme, putând fi utilizate atât în medii reci cât şi calde.