Jumătate din lotul doi din autostrada Lugoj-Deva este aproape gata

15 kilometri din cei 28,6 ai lotului 2 al autostrăzii Lugoj-Deva, care leagă nodul de la Traian Vuia și cel de la Margina, vor fi finalizați până la sfârșitul acestui an, conform şefului Companiei de Drumuri, Cătălin Homor. La acest moment se lucrează la realizarea de marcaje rutiere şi la parapeţi.

„15 km până la primul nod rutier sunt realizaţi în proporţie de 95%. Mai sunt chestiuni minore, ceva marcaje, s-a început la parapeţi. Probabilitatea este de aproape 100% să dăm în circulaţie aceşti 15 kilometri, până la finele anului”, a declarat Homor, conform Economica.net.

Stadiul general de finalizare a lucrărilor la Lotul 2 este destul de scăzut, este vorba de mai puţin de 50%, la finalul lunii august. Aceasta şi pentru că mai este de executat porţiunea de la Margina până acolo unde începe lotul 3, iar pe această bucată mai sunt de ridicat şi o serie de tuneluri, care au fost impuse prin noul acord de mediu. Situaţia acestor construcţii este deocamdată incertă, compania va trebui să scoată la licitaţie aceste lucrări de artă, dar, deocamdată, sunt doar la nivel de organizare a licitaţiei.

„Tunelele sunt proiectate, urmează să fie avizate în Consiliul Tehnic Executiv şi să scoatem la licitaţie execuţia lor”, a mai declarat Homor.

Lotul 2 din autostrada Lugoj – Deva este în lungime de 28,6 km, construcţia fiind realizată de asocierea dintre Salini (Impregilo) şi Secol SpA. Valoarea licitată a lucrărilor este de 562 milioane de lei. Demararea investiţiei a avut loc în noiembrie 2013 şi trebuia finalizată în mai 2016, dar apariţia obligaţiei realizării unor tuneluri pe această porţiune a făcut imposibilă realizarea acestui obiectiv.