Podul de peste Dunăre din zona Brăila va fi gata în 2024

Construcția podului de peste Dunăre de la Brăila, estimată la 200 milioane de euro va fi gata în jurul anului 2024, se arată într-o informare CNADRN.

În prezent, reactualizarea studiului de fezabilitate a fost finalizată și urmează să fie transmisă spre avizare în CTE CNADNR, după obținerea Acordului de Mediu, conform www.viata-libera.ro. “Menționăm că proiectul aferent acordului de mediu se află la Agenția Națională de Protecția Mediului, în vedere emiteri acestuia. Studiul de fezabilitate are ca scop creare unei căi de comunicații modern cu implicații în dezvoltarea regională a zonei, a fluidizării traficului între localitățile Brăila, Galați, Tulcea și Constanța, creșterii siguranței utilizatorilor, micșorarea timpilor de parcurs, scăderea poluării la toate nivelele pentru zonele tranzitate în prezent”, se arată într-o informare a CNADNR trimisă publicației amintite.

Conform Companiei de Drumuri și Autostrăzi, termenul estimate pentru proiectarea și execuția podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila este 2022, cu o perioadă de execuție de doi ani (2024). Prestatorul care va realize proiectarea podului va fi desemnat în urma unei procedure de licitație. “Având în vedere faptul că studiul de fezabilitate nu a fost încă avizat în CTE CNADNR, care cuprinde și indicarii tehnico-economici pentru proiectarea și execuția lucrărilor, la moementul prezentei nu putem estima cu exactitate suma necesară pentru proiectarea, respective, execuția lucrărilor. Aceste date vor fi cunoscute după ce indicatorii tehnico-economici vor fi aprobați în CTE CNADNR și CTE MT”, au declarat reprezentanții CNADNR.