Cu ce probleme se confruntă producătorul de țiglă Bilka Steel

Lipsa de salariați și relația defectuoasă cu autoritățile locale sunt două din problemele cu care se confruntă producătorul de țigle Bilka Steel. Prezent la o conferință organizată de revista Capital, proprietarul companiei, Horațiu Țepeș, a declarat că Executivul trebuie să crească și să impulsioneze numărul de salariați din România.

„Nu a vorbit nimeni de numărul de salariaţi din România. Sunt aproximativ 5 milioane de salariaţi. Vă pot spune că avem furnizori pentru material primă, avem o companie de logistică în Constanţa. Vara aceasta au plecat angajaţii la terasă pentru a câştiga 4.000-5.000 de lei în loc să muncească la jumătate salariul la noi. Asta aştept eu de la guvern. Să crească, să impulsioneze numărul de salariaţi. Dacă noi importăm forţă de muncă dinafară trebuie să ne gândim de unde vine”, a spus Ţepeş. „Trebuie să ne gândim şi la numărul de bugetari. Avem un bugetar la 16 persoane. E cel mai mare număr din Europa”, a mai spus proprietarul Bilka.

Mai mult decât atât, compania brașoveană are probleme cu autoritățile locale. „Am beneficiat de ajutor de stat pentru taxele salariaţilor. Noi suntem locaţi lângă platforam Rulmentul şi am cumpărat o porţiune acolo. Acea platformă a ajuns domeniu public. Încercăm de ani să concesionăm acea platformă, parte din ea. Dar nu se poate. Dacă luăm jumătate din platformă, şi nu intentionăm să facem business imobiliar, am ajunge la un prag de 300 de mlioane de euro cifră de afaceri. Dar avem această piedică”, a precizat Țepeș.