Încep să se construiască şi în zona Unirii clădiri moderne de birouri

După mai multe amânări din ultimii ani, ieri s-a dat startul construcţiei unui turn cu 17 etaje, parter și o parcare subterană cu 3 niveluri în zona Piaţa Unirii (vezi foto proiect).

De partea de structuri se ocupă compania Popp şi Asociaţii, proiectant general este Westfourth Architecture în cooperare cu DMA Architecture & Interior Design. Speedwell Real Estate Development, prin Didier Balcaen, coordonează procesul de dezvoltare în timp ce compania de consultanță imobiliară Griffes, reprezentată de către Andreea Păun, se ocupă de strategia de leasing și managementul comercial.

De partea de reţele electrice este responsabilă compania Cons – ENG Co (de pe Şoseaua Pantelimon).
Antreprenorul general desemnat pentru acest proiect, numit Unirii View, este Bog’Art.

Clădirea se ridică pe un teren care a aparţinut până în criză omului de afaceri Costel Căşuneanu dar a fost apoi cumpărat de investitorul belgian Yves Weerts (foto mai jos), cel care a dezvoltat şi a vândut de curând parcul industrial Deva Logistics Park către fondul de investiții CTP.

yves-weerts

„A sosit timpul să redăm valoarea acestui oraș istoric și să ne mutăm atenția de la zonele secundare către centru, având în vedere că acesta este locul principal de întâlnire din oraș”, a declarat Yves Weerts.

Unirii View se vrea a fi una dintre clădirile din București cu cel mai eficient etaj, având o lățime de 12 m între fațadă și nucleul clădirii, fără stâlpi sau alte elemente de structură. Această performanță mai rară, mai ales că vorbim de o clădire de tip turn, va fi obținută cu ajutorul unor tehnici inovatoare de post-tensionare. Imobilul va avea 161 de locuri de parcare în incinta clădirii.

unirii-view-aproape

Investiţia totală estimată este de aproximativ 33 de milioane de euro. Această valoare include însă şi valoarea terenului cu evaluarea din prezent, care poate foarte probabil să difere de valoarea din urmă cu 8 ani, atunci când a fost cumpărat de la Căşuneanu.

Oricum, investitorul belgian ( care, printre altele, a fost pilot de raliuri) îşi propune să susţină întreaga investiţie din fonduri proprii. Chiria propusă pentru această clădire este 15 euro / mp dar valoarea poate să difere în funcţie de mai mulţi factori (suprafaţă etc).