Aeroportul din Oradea va avea un terminal nou

Aeroportul Oradea va avea din 2017 unul dintre cele mai moderne terminale de pasageri din România. Consiliul Județean, ­prin Aeroportul Internațional Oradea, a publicat pe SEAP contractul privind construirea, extinderea și modernizarea de terminale de pasageri, în valoare de 20.798.860 de lei, scrie infooradea.ro.

Conform publicației, construirea terminalului este necesară având în vedere că, începând din decembrie de pe Aeroport vor fi operate, săptămânal, 4 noi zboruri înspre București, iar din martie 2017, numărul de zboruri se va tripla. În acest context, actuala infrastructură nu va mai permite operarea la cifrele de trafic preconizate. Acest lucru a fost subliniat la întâlnirea cu reprezentanții companiilor aeriene avută cu ocazia Adunării Generale a Asociației Aeroporturilor din România, desfășurată în octombrie 2016 în Băile Felix.

Banii necesari demarării procedurilor au fost alocați prin rectificare de buget votată în sedința de consiliu din 31 octombrie 2016, iar lucrările urmează să fie finalizate în 12 luni.

Președintele Consiliului Județean, Pásztor Sándor se declară mulțumit de rapiditatea cu care au fost derulate procedurile și încrezător că anul viitor noul terminal va fi inaugurat. ”Procedurile privind construirea noulului terminal au fost demarate de fosta conducere a consiliului județean. Acum, lucrurile au devenit mult mai concrete și mai stringente. Traficul luat în considerare din 2017 ne-a obligat practic să luăm rapid decizia construirii noului terminal, care va fi unul dintre cele mai moderne din România”, a spus Pásztor Sándor.