Aeroportul din Oradea va avea un terminal nou, investiție de 22 milioane de lei

Aeroportul Oradea va avea anul viitor un terminal nou, investiție de 22 milioane de lei, bani acoperiți în proporție de 75% din bugetul statului și 25% din contribuția proprie, conform Digi24.

Dezvoltarea aeroportului din Oradea a început odată cu lărgirea pistei de aterizare în 2015, un proiect de 20 de milioane de euro. 1 milion de euro au fost investiţi şi în terminal, iar rezultatele s-au văzut: în 2016 aeroportul din Oradea a avut ca mai mare creştere din Europa. „Anul 2016 faţă de anul 2015 a dus la o creştere a traficului de aproape 5 ori”, a dezvăluit Gheorghe Pasc, directorul Aeroportului Oradea, care e optimist: „Noi apreciem ca si anul 2017, fata de 2016, va fi tot de aproximativ cinci ori mai mare. Ne bazăm pe datele privitoare la trafic care le avem. Sperăm ca în acest an să ne apropiem de 200 de mii de pasageri.”

Noul terminal al aeroportului din Oradea va avea aproape 3000 de metri pătraţi şi va putea primi 600 de pasageri simultan. Construcţia în valoare de 22 de milioane de lei este finanţată de la bugetul de stat, dar şi printr-un împrumut contractat de Aeroportul din Oradea.

Clădirea ar trebui să fie gata în luna august a anului viitor.