AFI Europe începe construcția primului ansamblu rezidențial din România

Compania israeliana AFI Europe, care deține mall-ul AFI Cotroceni, va începe anul viitor construcția primului ansamblu rezidențial din țara noastră. Proiectul va fi amplsat pe o parte din terenul de 12,5 hectare al fostei întreprinderi Laromet din Bucureștii Noi. Este vorba de același loc unde AFI Europe dorește să ridice cel de-al doilea mall din Capitală.

Pentru început vor fi construite 250 de apartamente, conform unei declarații recente a lui David Hay, directorul executiv al AFI Europe România. Planurile au fost anunţate încă de anul trecut, însă compania a fost nevoită să se judece cu Primăria Bucureşti şi Primăria Sectorului 1. „A fost o problemă cu terenul din Bucureştii Noi, care este parte din zona protejată a Parcului Bazilescu. Când am depus, acum mai mult de un an, dosarul petnru obţinerea autorizaţiilor, Primăria Capitalei ne-a spus ca nu ei au putere de decizie şi ne-a trimis la Primăria Sectorului 1. Cei de acolo au zis că nu e de compentenţa lor să semneze. Drept urmare, am dus ambele primării în instanţă să lăsăm un judecător să decidă cine este autoritatea competentă, dar acum două luni, s-a dat o nouă lege, care spune că e de competenţa Primăriei Capitalei. Sperăm să începem anul viitor cu prima fază, unde vom construi 250 de apartamente”, a precizat Hay.

Dezvoltatorul a cumpărat în 2007 terenul platformei Laromet, cu o suprafaţă de 155.000 de mp, pentru suma de 77,5 de milioane de euro, cea mai mare tranzacţie cu terenuri înregistrată pe piaţa imobiliară din România. Proiectul prevede şi construcţia unui centru comercial, iar în 2011 a vândut o parcelă de 30.000 de mp către retailerul Dedeman, pentru care a încasat 16 milioane de euro.