În ce stadiu se află construcția aeroportului Brașov-Ghimbav

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Veştea, a anunțat că în prezent se lucrează la partea de proiectare a aeroportului Brașov-Ghimbav. „Momentan lucrăm la partea de proiectare, indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi, vom avea proiectul tehnic, apoi vom întocmi caietul de sarcini pe care îl vom posta pe SEAP pentru a începe lucrările. Sperăm să nu avem sincope în derularea procedurilor’, a punctat Veştea, citat de Agerpres.

Consiliul Judeţean va aloca din bugetul propriu, pentru început, suma de 10 milioane de euro, iar dacă după demersurile care vor fi făcute la viitorul Guvern nu vor fi obţinute fonduri, bugetul Consiliului Judeţean va susţine această investiţie.

Referitor la acest an, Veştea a spus că a fost unul complicat pentru Consiliul Judeţean, în care instituţia a avut conducere interimară timp de şase luni, o serie de proiecte au fost blocate, între care şi cel al aeroportului, şi mai mulţi angajaţi au fost cercetaţi în instanţă în dosarul fostului preşedinte Aristotel Căncescu.

„Acest an care se încheie a fost unul dificil pentru Consiliul Judeţean, dar îi asigur pe braşoveni că mergem într-o direcţie bună, ne-am făcut deja o idee a ceea ce vom lucra anul viitor, va fi un an pentru investiţii şi proiecte, iar lucrurile la care ne-am angajat le vom duce mai deoparte. În ceea ce mă priveşte, ca preşedinte al Consiliului Judeţean, mandat început în luna iunie, nu mă voi lansa în nici un fel de dispute, am fost un om pacifist şi voi avea aceeaşi deschidere către toţi colegii, fie că sunt la guvernare, fie în cadrul parteneriatului cu Primăria Braşov”, a spus Veştea.

În ceea ce priveşte lucrările care vor fi executate anul viitor viitor la aeroport acestea sunt: o cale de rulare, o platformă de staţionare a aeronavelor şi dotările necesare la pista de decolare-aterizare, adică balizajul şi canalizarea pentru apa pluvială. În anii următori vor fi construite turnul de control, terminalul de pasageri, parcarea publică şi alte construcţii necesare funcţionării aeroportului.

Deocamdată, la viitorul aeroport a fost construită doar pista, finalizată în septembrie 2014. Consiliul Judeţean a cheltuit până acum cu această investiţie suma de 24 de milioane de euro, iar în urma reactualizării studiului de fezabilitate a reieşit că mai este necesară suma de 39 de milioane de euro.