La Timișoara se va construi un pod nou

Primarul municipiului Timișoara, Nicolae Robu, a anunțat că orașul va avea un nou pod peste Bega. Acesta va fi construit în prelungirea străzii Jiul iar studiul de fezabilitate a fost întocmit. Urmează să se realizeze proiectul tehnic cu detaliile de execuție, a scris www.banatulazi.ro. Primarul Robu susține că lucrările vor începe de anul viitor.

Conform sursei, xxistă însă o estimare a costurile pentru două variante. „Estimările sunt de două milioane şi un pic şi de trei milioane de euro. Sunt două variante: una e mai seacă şi una mai artistică. Nu o voi alege pe cea seacă, eventual le resping pe amândouă dacă nu îmi plac. Vreau o varinată care să şi arate bine. Vor fi patru benzi rutiere, două pe sens, piste de biciclete şi trotuare pe ambele sensuri”, a spus Robu.

Finanțarea construcției va fi făcută din bugetul local. Primarul este indignat că în Timişoara nu s-au mai construit poduri de 50 de ani, deşi în ultimii ani bugetul a fost acelaşi. Aşa că Robu vrea să extindă proiectul şi să mai construiască alte trei poduri: în zona Solventul şi ILSA peste Bega şi unul peste Behela.