CTP se extinde din nou: a cumpărat un teren de la fiul lui Ion Rațiu

CTP Invest, companie cu capital olandez, a cumpărat 25,75% din părţile sociale ale firmei Universal Property, controlată de omul de afaceri Nicolae Rațiu, fiul lui Ion Rațiu, și Liviu Hagea, directorul societății, care deţine 55 de hectare de teren la km 23 pe autostrada A1, în dreptul localității Bolintin Deal. Preţul plătit de investitori pentru cele circa 14 hectare de teren achiziţionate se ridică la circa 2,8 milioane de euro, potrivit informaţiilor Capital.

Cel mai probabil, terenul achiziţionat va fi utilizat pentru extinderea fostului parc Prologis, în cadrul căruia CTP a început luna trecută să construiască speculativ o nouă clădire cu o suprafaţă de 60.000 mp şi o valoare de investiţie care se ridică la 35 milioane de euro.

Anul trecut, CTP a achiziționat cinci parcuri logistice şi câteva depozite mai mici, plus peste 120 hectare de teren, devenind lider pe piaţa românească. Portofoliul local al companiei a ajuns la o suprafaţă de circa 500.000 mp, după investiţii care depăşesc 250 mil. euro.

Cel mai important activ local al companiei este Bucharest West cumpărat de la Portland Trust pentru circa 60 milioane de euro. Parcul, amplasat la kilometrul 13 pe autostrada A1, are depozite cu o suprafaţă de 130.000 mp şi 11 hectare de teren disponibil pentru extindere. În aceeaşi zonă, olandezii au cumpărat cu circa 40 mil. euro şi Prologis Park Bucharest A1, parc logistic cu o suprafaţă de peste 100.000 mp şi 36 de hectare de teren destinat extinderii. În urma acestei tranzacţii, americanii de la Prologis s-au retras din România.

Cele două parcuri sunt completate de Deva Logistics Park, Mercury Logistics Park şi Cefin Logistic Park Arad. Lor li se adaugă primul proiect dezvoltat integral de companie pentru producătorul german Frankische, pe un teren deţinut de CTP în Turda, şi două depozite mai mici în localitatea Ghiroda de lângă Timişoara şi în Deva. CTP mai deţine terenuri în Sibiu, Cluj şi lângă Piteşti. La Cluj, compania predat recent un centru de distribuţie de 25.000 mp către Profi.