Noi produse din gama de betoane speciale Holcim România

Din luna aprilie, gama de betoane speciale EX3 de la Holcim România s-a dezvoltat cu trei noi produse: betonul autocompactant pentru elemente orizontale şi betonul de înaltă performanță, ambele din gama EX3 Performance respectiv betonul cu agregate expuse din gama EX3 Estetica.

Într-o prezentare recentă, HolcimRomânia a mai amintit şi despre cimentul “CEM I 42,5 R”, care este un ciment Portland cu rezistență inițială mare.

Printre proiectele arhitecturale realizate cu acest tip de ciment se numără Sky Tower, Bucharest One, Aeroportul din Oradea și Autostrada Transilvania.

Revenind la EX3, să spunem că este vorba despre betoane special concepute pentru cele mai inovatoare proiecte de construcții, fie că vorbim de piloni de pod de zeci de metri înălțime, de beton special pentru centrale nucleare, de beton special conceput pentru a drena apele pluviale sau de betoane decorative.

În această gamă sunt incluse EX3 Performance (betoane speciale performante), EX3 Estetica (betoane speciale decorative) şi EX3 Concept (betoane speciale adaptate unor nevoi specifice).

Noua gamă de cimenturi la sac

Holcim România își extinde oferta de retail, venind pe piață cu o gamă completă de cimenturi la sac pentru a acoperi toate tipurile de elemente de construcții.

Noua gamă de produse la sac Holcim este formată din: Structo Plus ® 40 kg, Structo Plus ® 20 kg, Structo ® 40kg, ExtraDur 52 40 kg, Tenco ® 40 kg.

Holcim România, pe scurt

Holcim România, membră a grupului LafargeHolcim, deţine două fabrici de ciment în Câmpulung (foto) şi Aleșd.

Pe lângă acestea, Holcim mai are pe plan local şi o staţie de măcinare și un terminal de ciment la Turda, 13 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi patru terminale de ciment.

Holcim are aproximativ 800 de angajați în România.

Valoarea totală a investiţiilor Holcim pe piaţa locală din 1997 şi până acum se ridică la peste 700 de milioane de euro, sumă care cuprinde şi achiziţiile derulate pentru a extinde prezenţa în România.

LafargeHolcim este cel mai important furnizori de ciment şi agregate (nisip şi pietriş), betoane şi asfalt, dar şi servicii conexe, la nivel mondial.