GP Sofa investește 22 de milioane de euro în construcția unei fabrici de canapele la Satu Mare

Compania GP Sofa, cu capital italian, va deschide în luna martie cea mai mare fabrică de canapele din țară, la Satu Mare, o investiție de 22 de milioane de euro.

“Am ţinut legătura încontinuu cu reprezentanţii investitorului italian care va realiza cea mai mare fabrică de canapele din România. Suprafaţa construită a halei este de 5,8 ha, este o investiţie enormă din 22 milioane de euro şi bineînţeles va fi benefică şi pentru realizarea de noi locuri de muncă. Vor lucra 1.000 de noi oameni pe schimb în această nouă fabrică”, a declarat primarul municipiului Kereskenyi Gabor, citat de www.gazetanord-vest.ro.

Construcția va fi dezvoltată pe o suprafață totală de 60.000 de metri pătraţi, în cadrul parcului industrial din Satu Mare, aflat în administrarea municipalităţii. Finalizarea acestui proiect va duce la triplarea capacităţii de producţie a firmei în următorii doi ani. Compania se află în topul celor mai mari exportatori de mobilă de pe piaţa locală, alături de Aramis Invest, Ital­sofa, Taparo, Plimob, Sortilemn sau Ecolor.