C&W Echinox: 2017 poate aduce tranzacţii de 1,2 – 1,4 mld. €

DTZ Echinox şi-a schimbat astăzi numele în Cushman & Wakefield Echinox (am prescurtat C&W Echinox), după ce în anul 2015 a avut loc fuziunea globală dintre Cushman & Wakefield și DTZ.

Pentru acest an, reprezentanţii companiei văd tranzacţii imobiliare de peste un miliard de euro, în urcare de la 850 de milioane de euro de anul trecut. „Vor intra în acest an şi jucători noi. Investiţiile ar putea fi între 1,2 – 1,4 miliarde euro. Valoarea estimată depinde şi de încheierea unor tranzacţii mari, dacă se vor face în acest an sau nu”, a declarat Tim Wilkinson, partener capital markets în cadrul Cushman & Wakefield Echinox.

Cât despre afacerile locale Cushman & Wakefield Echinox, compania se aşteaptă la un rulaj în creştere cu circa 35%, de la aproximativ 3 milioane de euro anul trecut, a declarat Oana Iliescu, managing director în cadrul companiei. Creşterea ar urma să se producă mai degrabă după ce anumite tranzacţii care nu s-au contabilizat pe anul trecut şi se vor încheia în acest an.

De altfel, la momentul actual, compania are în lucru tranzacţii în valoare de 7 milioane de euro, tranzacţii care includ şi închirieri, a precizat Mihnea Șerbănescu, Manager General al Cushman & Wakefield Echinox.

Amintim că DTZ Echinox a fost partenerul companiei DTZ în România începând cu anul 2002. De astăzi deci, DTZ Echinox își va schimba identitatea, devenind Cushman & Wakefield Echinox.

Mihnea Șerbănescu, Manager General al Cushman & Wakefield Echinox: “Cushman & Wakefield Echinox reprezintă un nou capitol al poveștii de succes a companiei pe care am fondat-o cu 23 de ani în urmă”.

Cushman & Wakefield

Compania se află în top 3 printre cei ce oferă servicii imobiliare la nivel global, cu aproximativ 43.000 de angajați în peste 60 de țări, cu venituri de peste 5 miliarde de dolari și 191 de miliarde de dolari tranzacționați la nivel global.

Cushman & Wakefield are venituri de 5 miliarde de dolari în cadrul serviciilor principale ale agenției: închiriere, gestionarea activelor, piețe de capital, administrarea proprietăților (numit C&W Services), servicii globale de administrare, gestionarea investițiilor (numit DTZ Investors), servicii de proiect si de dezvoltare, reprezentarea chiriașilor, evaluare și consultanță.

Despre DTZ Echinox

În noiembrie 2002, după 9 ani de activitate cu succes pe piața imobiliară din România, Echinox a încheiat un acord de parteneriat cu fosta companie imobiliară multinațională DTZ.

Prin urmare, Echinox a devenit reprezentantul local al DTZ, activând sub denumirea de DTZ Echinox. Începând cu anul 2017, Echinox devine reprezentantul exclusiv al Cushman & Wakefield în România ca urmare a fuziunii globale din anul 2015 dintre DTZ și Cushman & Wakefield sub numele comercial de Cushman & Wakefield Echinox.